Taberele şcolare, în planul de investiţii. Ministrul Tineretului spune că este nevoie de un program de reabilitare

17 iulie 2017, 13:33

Vila Klauss a fost, timp de mulţi ani, cea mai cunoscută tabără pentru elevi din Caraş Severin. Şi-a închis porţile în 2008. Cu geamuri sparte, pereţi scorojiţi şi curtea năpădită de buruieni, complexul de cazare de la poalele muntelui Semenic a căzut în uitare. Nimeni nu ar putea ghici că, la origini, aceasta a fost un somptuos castel de vânătoare, construit la începutul secolului al XIX-lea, pe unde au trecut şi împărăteasa Sissi sau Regele Mihai.

Cu investiţii minime, vila Klauss ar putea să-şi deschidă din nou porţile pentru elevi, spun autorităţile.

O tabără încă deschisă e cea de la Râul Alb. Dar şi aici situaţia e cu totul alta decât în anii de glorie. Pe vremuri, complexul  putea adăposti peste 1.000 de copii. Acum, are doar 80 de locuri.

Problema taberelor pentru elevi a intrat acum în vizorul ministrului Tineretului şi Sportului. Marius Dunca a constatat că, în multe cazuri, situaţia juridică e neclară.

„Noi avem poate tabăra, imobilul, iar primăria are terenul și, automat, trebuie în primul rând să clarificăm situația legislativă, după care putem investi. Sunt și pe principiul să le dăm autorităților locale, dar cu condiția ca acestea să facă investiții și să păstreze destinația”, a declarat ministrul.

Din datele publicate pe site-ul Ministerului Tineretului şi Sportului reiese că în România sunt funcţionale 62 de centre de agrement pentru pentru elevi şi studenţi, cu peste 6.000 de locuri. Înainte de 1990, în ţara noastră erau 200 de tabere.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite