Statul Major al Apărării organizează în perioada 11-13 noiembrie conferința internațională “Gândirea militară românească”

Se dezbate problematica securității și apărării naționale, în contextul celor mai recente evoluții ale mediului de securitate la nivel regional și global.
Obiective:
– promovarea culturii de securitate atât în rândul instituțiilor din cadrul SNAOPSN, cât și în societatea civilă;
– diseminarea celor mai valoroase articole prezentate în cadrul conferinței, într-o ediție specială a revistei Gândirea militară românească, precum și printr-un Conference Proceedings;
– dezvoltarea cooperării Statului Major al Apărării cu instituțiile militare de învățământ superior și cu instituțiile din sistemul de apărare, ordine publică și siguranță nalională;
– realizarea unor dezbateri constructive între specialiști din mediul operațional, mediul academic militar și civil și mediul analiștilor civili din domeniul securității, pe subiecte de actualitate privind evoluția securității la nivel național și internațional.
O persoană poate participa cu maximum 2 comunicări în calitate de autor/coautor. Sunt admise lucrări cu maximum 3 coautori.
Lucrările vor fi evaluate de un comitet științific internațional.
Lucrările vor fi publicate în volumul Conference Proceedings cu cod ISSN, în limba engleză, în format electronic și tipărit (tiraj limitat, destinat bibliotecilor universitare).
Vor fi publicate lucrările trimise până la termenul stabilit și acceptate în urma evaluării științifice.
Contributori și participanți:
A. Contributori:
reprezentanți ai categoriilor de forțe;
reprezentanți ai UNAp și ai academiilor militare;
reprezentanți ai SMAp;
Direcția medicală, ACTTM.
B. Colaboratori români ai revistei GMR, profesori și studenți/masteranzi/doctoranzi ai academiilor militare, cercetători din cadrul armatei române;
C. Specialiști, experți, cadre didactice și cercetători din instituții de învățământ și cercetare civile din România (Universitatea București, SNSPA etc.), reprezentanți din Administrația Prezidențială, Fundația EURISC (European Institute for Risk, Security and Communication Management), Asociația ESGA (Expert for Security and Global Affairs, Monitorul Apărării, New Strategy Center, Ministerul Afacerilor Interne (Poliția Română, Poliția de Frontieră Română, Jandarmeria Română, STS, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență), Ministerul Afacerilor Externe (Centrul Operativ pentru Situații Speciale de Urgență), Serviciul Român de Informații, specialiști și experți din alte instituții aparținând Sistemului național de apărare, ordine publică și siguranță națională, cursanți, masteranzi și doctoranzi.
Programul detaliat și invitații