Duminică 22 iunie 2025 | București 29˚C / Senin

Scandalul alimentelor cu dublă calitate. Autoritățile spun că au nevoie să facă noi teste comparative

10 aprilie 2017, 18:01

175 de probe au fost analizate în ultimele săptămâni de experţi. Au fost analizate produse din carne, peşte, lapte, legume, fructe, miere de albine sau pastă de tomate din spaţiul intracomunitar, comercializate în 11 supermaket-uri din Capitală.

 

O problemă a fost identificată în cazul unui sortiment de miere produs în Franţa. Lotul a fost retras de la comercializare pentru că avea prea mult zahăr de proastă calitate.

În cazul legumelor şi fructelor, specialiştii au găsit  pesticide în mai multe sortimente de salată verde, roşii, castraveţi, ardei capia sau broccoli din Italia, Spania, Grecia şi Olanda.

În cazul produselor din carne, lapte şi peşte, experţii nu au constatat abateri. Ceea ce scria pe etichetă, se regăsea şi în produs.

 

Rezultatele prezentate nu răspund însă la întrebarea „Mâncăm sau nu alimente de calitate inferioară în comparaţie cu alţi europeni?”

Abia la sfârşitul săptămânii trecute oficialii de la noi i-au anunţat pe miniştrii Agriculturii din Germania, Italia, Belgia, Olanda şi Franţa că vrem să facem teste comparative.

Scandalul alimentelor cu dublă calitate a pornit după ce Ungaria, Polonia, Cehia şi Slovacia au făcut teste şi au găsit produse de calitate inferioară, lucru pe care l-au semnalat Comisiei Europene.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite