„Salvaţi Copiii”: 14% din copiii cu vârste între 10 și 17 ani recunosc că practică jocuri de noroc. „Nu mai joci o perioadă, dar după aia tot te trage înăuntru”

30 noiembrie 2023, 19:30 (actualizat 6 decembrie 2023, 08:04)

Gabi are 33 de ani şi este dependent de păcănele de la vârsta de 15 ani. L-am întâlnit în timp ce ieşea dintr-o sală de jocuri din Capitală, din zona Gării de Nord, după ce a pierdut o sumă mare de bani. Deşi recunoaşte viciul pe care îl are, spune că nu se poate debarasa de el.

– Cât ai câştigat ultima dată cel mai mult?

– 700 de milioane.

– Ce ai făcut cu ei?

– O perioadă nu am mai jucat, după care i-am băgat la loc câte 20, 30.  Nu pot să mă las. Nu mai joci o perioadă, dar după aia tot te trage înăuntru.

În această capcană cad tot mai mulţi minori.

14% din copiii cu vârste între 10 și 17 ani recunosc că practică jocuri de noroc, iar 40% spun că au prieteni care fac acest lucru, relevă datele unui studiu realizat de Organizația „Salvați Copiii” România pe un eşantion de peste 1.000 de respondenţi.

Îngrijorător este faptul că majoritatea copiilor care au recunoscut că obişnuiesc să îşi cheltuie banii pe jocuri de noroc, spun că au făcut-o în agenţii specializate, legislaţia fiind astfel încălcată deoarece accesul persoanelor care nu au împlinit 18 ani este interzis.

Psihologii spun că cei mai mulţi dintre copii sunt influenţaţi de reclamele agresive, de aşa zişii influenceri care promovează pe bani astfel de jocuri de noroc, şi nu în ultimul rând, de anturaj.

Reprezentanţii Organizaţiei Salvaţi Copiii care au realizat studiul cer guvernanţilor să se implice mai serios pentru a-i feri pe copii de astfel de vicii.

Anul trecut, agenţiile de jocuri de noroc s-au situat în topul celor mai mari cheltuitori în publicitate, 28 de milioane de euro.

La numărul de urgenţă 119 se pot semnala cazurile de abuz asupra copiilor.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite