Reţelele sociale rebrenduiesc muzeele. Muzeografii au intrat în dialog cu comunitatea, iar oamenii le-au spus cum ar vrea să evolueze spaţiile culturale

9 iulie 2022, 15:50

Postări zilnice pe diverse reţele sociale. Şi în limba română şi în engleză. Aşa a început schimbarea la Muzeul Naţional de Artă. Are acum şi propriul canal pe Youtube, actualizat în fiecare săptămână cu sute de noutăţi. Chiar managerul muzeului administrează pagina acestuia de Facebook şi răspunde la întrebările şi propunerile publicului.

În deschiderea către o nouă politică a ajutat mult şi studiul făcut anul trecut. Concluzia, publicul feminin e preponderent, cu vârstă tânară spre medie şi cu studii universitare.

Tot publicul a solicitat ca spaţiile verzi din preajma clădirilor care aparţin Muzeului Naţional de Arta al României să se transforme în scene ale culturii. Ceea ce se va şi întâmpla în această vară în gradina Muzeului Colecţiilor, de pe Calea Victoriei.

Camping la Muzeu se numeşte proiectul care va face mai vizibilă legătura dintre artă şi natură.

Muzeul Municipiului Bucureşti are în structura sa 12 entităţi culturale, fiecare cu pagina sa de socializare şi cu propriul forum de dezbateri.

Tot tinerii sunt cei care caută însă acele teme care le sunt utile pentru a pune în context fenomene istorice, culturale, sociale şi a le adapta la viaţa şi la preocupările lor.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite