Renate Weber: ‘Cartel Alfa’ şi AUR au solicitat Avocatului Poporului să atace la CCR ‘Ordonanţa trenuleţ’

Justiție, Tribunal / Arhivă
8 ianuarie 2025, 13:21 (actualizat 8 ianuarie 2025, 13:48)

 Confederaţia Naţională Sindicală „Cartel Alfa” şi AUR au solicitat Avocatului Poporului să atace la Curtea Constituţională a României (CCR) „Ordonanţa trenuleţ”, a precizat Avocatul Poporului, Renate Weber, miercuri, potrivit Agerpres.

ACTUALIZRE Confederaţia Naţională Sindicală Cartel ALFA analizează posibilitatea să atace în contencios administrativ îngheţarea pensiilor prevăzută de Ordonanţa trenuleţ, în cazul în care Avocatul Poporului nu va da curs sesizării organizaţiei.

„Dacă Avocatul Poporului nu va da curs sesizării CNS Cartel ALFA, există şi o altă cale de atac, în contencios administrativ, chiar dacă este mai lentă. Putem ataca neaplicarea legii şi, în cadrul procesului, se poate solicita un punct de vedere al Curţii Constituţionale, numai că durează ceva mai mult”, a precizat miercuri, pentru AGERPRES, preşedintele CNS Cartel ALFA, Bogdan Hossu.

___________________________________________

Renate Weber a adăugat că reprezentanţii Confederaţiei Naţionale Sindicale „Cartel Alfa” au făcut cererea pe motiv că „Ordonanţa trenuleţ” este neconstituţională şi a anunţat că instituţia a înregistrat petiţii privind acest act normativ de la mai multe persoane.

Potrivit lui Renate Weber, Avocatul Poporului va analiza petiţiile referitoare la „Ordonanţa trenuleţ”.

Confederaţia Naţională Sindicală „Cartel Alfa” a tras un semnal de alarmă, pe 21 decembrie 2024, asupra politicilor de austeritate şi a măsurilor economice bazate pe tăieri şi îngheţări de venituri, care reprezintă „soluţii superficiale şi dăunătoare pentru o economie deja fragilă şi vulnerabilizată” de evenimentele politice din ultima perioadă.

„Cartel Alfa” a propus un plan bazat pe „soluţii echilibrate”, care să sprijine economia, fără a sacrifica „nevoile reale” ale cetăţenilor: creşterea veniturilor bugetare, prin colectare fiscală eficientă şi introducerea de taxe progresive pentru marile averi; investiţii în infrastructura socială, deoarece este imperativ să fie finanţată educaţia, sănătatea şi asistenţa socială, pentru a reduce „decalajele sociale şi regionale”; consolidarea parteneriatului social, având în vedere că politicile economice trebuie să fie rezultatul unui dialog real cu toate părţile implicate: sindicate, patronate şi societatea civilă. 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite