Primele imagini cu fostul ministru al Sănătății, Nelu Tătaru, în timp ce ar fi primit mită de la pacienți
Au apărut imagini cu fostul ministru al Sănătății, Nelu Tătaru, în timp ce ar fi luat bani de la pacienți. Medicul a fost filmat cu camera ascunsă.
Imaginile apărute în spațiul public par capturi dintr-o înregistrare video realizată cu o cameră ascunsă.
Unele îl arată pe medicul Nelu Tătaru, fost ministru al Sănătății în timpul pandemiei și deputat PNL, în cabinetul sau de la Spitalul din Huși, cu diverse sume de bani pe birou, bancnote de 100 și de 200 de lei.
În altele, Nelu Tătaru este surprins în dialog cu o persoană care scoate bani din portofel pe care pare că îi înmânează medicului.
În niciuna Nelu Tătaru nu apare cu banii în mână.
Acesta respinge categoric acuzațiile. Iar avocata să susține că va cere o expertiză tehnică privind veridicitatea imaginilor.
Sandra Grădinaru, avocat: Eu am rămas surprinsă de aceste imagini, era normal să le vedem noi, înainte să apară în presă. Le vom contesta printr-o expertiză, vrem și noi să vedem autenticitatea lor, dacă nu s-a intervenit asupra lor prin montaj sau juxtapunere.
Procurorii DNA au început urmărirea penală în cazul lui Nelu Tătaru pentru luare de mită. Și susțin că ar fi vorba despre 57 de situații, în care medicul chirurg ar fi primit ca mită, de la 45 de pacienți și aparținători, bani și produse alimentare, inclusiv găini și ouă, potrivit unor surse judiciare.
Acum, procurorii DNA au cerut încuviințarea parlamentului pentru percheziții informatice și la domiciliul lui Nelu Tătaru.
Ministrul Justiției a trimis solicitarea la Camera Deputaților, iar conducerea Parlamentului s-a mobilizat rapid să dea curs solicitării.
Liderii partidelor parlamentare au anunțat că luni, când a fost stabilit votul, vor da aviz favorabil.
Gabriel Andronache, deputat PNL: Poziția PNL a fost aceea de a vota toate cererile de acest fel pentru că noi credem că în justiție trebuie lămurite toate aspectele de natură judiciară.
Vlad Voiculescu, președintele filialei USR București: Sper în continuare, un pic, că ce s-a comunicat în spațiul publicde către o instituție a statului, poate, poate, poate nu e adevărat, un medic care lucrează în spital poate să câștige 2,3,4 poate chiar cinci mii de euro, de ce ai lua o găină?
Antonio Andrușeac, deputat AUR: Voi vota pentru această procedură, sunt uimit că cei care au monitorizat această activitate suspectă a ministrului Tătaru au trebuit să probeze prin 57 de fapte.
Csoma Botond, lider grup UDMR, Camera Deputaților: Vom vota. Organele de anchetă penală trebuie să-și facă treaba, eu red că parlamentul ar trebui să n ridice anumite obstacole în acest sens.
Conducerea PNL l-a demis pe Nelu Tătaru din funcția de președinte al filialei liberale Vaslui, de la șefia comisiei de sănătate din Camera Deputaților și l-a retras de pe lista pentru alegerile parlamentare, unde candida pentru un nou mandat de deputat.
Fostul ministru al sănătății, Nelu Tătaru, este acuzat de luare de mită. Potrivit DNA, în calitate de medic chirurg la spitalul din Huși, Tătaru ar fi luat mită de la pacienții săi între 100 și 500 de lei, dar și ouă sau găini. Fostul ministru nu a negat că a primit atenții de la bolnavi, dar susține că nu a cerut și nu a condiționat niciodată actul medical. El a fost demis de la șefia PNL Vaslui și scos de pe lista alegerilor parlamentare.
Direcţia Naţională Anticorupţie a anunţat, vineri, că solicită aviz de la Camera Deputaţilor pentru încuviinţarea percheziţiei informatice şi domiciliare în dosarul fostului ministru al Sănătăţii Nelu Tătaru. Votul va avea loc luni, 14 octombrie.
Parlamentarii social-democraţi vor vota pentru ridicarea imunităţii în cazul deputatului PNL Nelu Tătaru, a declarat premierul Marcel Ciolacu, preşedintele PSD.
Şeful Executivului a făcut precizarea, vineri, la plecarea de la ceremonia organizată cu prilejul Zilei Naţionale a Regatului Spaniei de Ambasada Spaniolă în România la Palatul Regal, Muzeul Naţional de Artă al României, întrebat de presă pe acest subiect.
„Vom vota pentru ridicarea imunităţii, nu a mai fost nicio excepţie de foarte mulţi ani. Şi cred că, în sfârşit, am înţeles că Parlamentul nu este pentru a avea imunitate pentru fapte penale, are imunitate pentru declaraţii politice. S-a încheiat acea epocă”, a declarat Marcel Ciolacu.