Pregătiri pentru Crăciunul pe stil vechi. În Republica Moldova, Nașterea Domnului se sărbătorește pe 7 ianuarie
În Chişinău, localurile păstrează decorul de sărbătoare de la Crăciunul din decembrie. Mii de luminiţe, globuleţe și brăduți întâmpină clienţii. Orășenii preferă să meargă la restaurant de Crăciunul pe stil vechi și mulți dintre ei și-au făcut rezervările din timp.
Iar pentru că la sate tradiţional oamenii taie porcul, nici în meniul de sărbătoare al localurilor nu vor lipsi bucatele din carne de porc. Ba mai mult, se optează pentru mese din bucate tradiţionale, cu răcitură, sarmale, friptură şi mămăligă. De asemenea, nu lipseşte nici desertul de pe masa de Crăciun. Unele localuri îi surprind pe vizitatori cu ceva mai special.
Nelipsit de pe masa de sărbători este vinul fiert sau izvarul, care se prepară la foc încet şi în care se adaugă ingrediente naturale care îi conferă aromă specifică. Fiecare gazdă are propriul secret pentru un izvar bun, de aceea respectă paşii de preparare a licorii.
Chiar dacă unii sărbătoresc Crăciunul pe stil nou, la 25 decembrie, iar alţii pe stil vechi la 7 ianuarie, sunt o mulţime de oameni care nu se dau în lături de la a sărbători de două ori.