Prea mici pentru masa de Paște. Medicii ne atrag atenția că mieii care au sub 10 kilograme ne pun în pericol sănătatea
Mioara Târziu crește miei într-o fermă din Gorj. Nu prea va avea ce să vândă de Paşte, pentru că multe dintre animale nu au ajuns la greutatea ideală, de minim 15 kilograme.
Și în Sibiu, Ioan Răspop face eforturi să crească miei buni de sacrificat.
Mieii nu ar avea timp să ajungă la o greutate potrivită pentru sacrificare până la Paște și din cauza iernii întârziate.
Consumatorii știu ca mielul de Paște trebuie să aibă cel puțin 10 kg in viu, dar nu toți cunosc și motivul. Medicii atrag atenţia că ne putem îmbolnăvi dacă mâncăm carnea unui miel prea mic.
Potrivit specialiștilor, cei mai afectați în cazul consumului de carne cu conținut ridicat de acid uric sunt bolnavii de gută.