Pielea creată în laborator le permite cercetătorilor să înțeleagă mai bine cum se formează inflamațiile

27 iunie 2024, 13:52

Noua tehnologie va putea fi folosită în viitor pentru a testa mai eficient produsele farmaceutice și cosmetice.

O echipă de cercetători de la Universitatea Sheffield Hallam din Marea Britanie a creat un model revoluționar de piele sintetică ce imită condițiile inflamatorii ale pielii umane, inclusiv dermatita atopică și eczema. Noua tehnologie poate fi folosită pentru a trata mult mai eficient nevoile pacienților care suferă de boli de piele.

Amy Grayson, cercetător la Universitatea Sheffield Hallam: Creăm piele artificială în laborator și dezvoltăm modele de piele inflamată specifice dermatitei atopice. Ulterior, punem bacterii de pe pielea sănătoasă pe aceste modele pentru a obține o reprezentare cât mai fidelă. Modelele anterioare se concentrau doar pe pielea inflamată, fără a lua în considerare influența microbiomului pielii asupra evoluţiei acesteia.

Modelul dezvoltat de cercetători permite studierea felului în care bacteriile interacționează cu pielea inflamată. De asemenea, oamenii de știință analizează modul în care diverse produse cosmetice și farmaceutice acționează asupra pielii sintetice.

Andrew Proctor, Societatea Națională pentru Eczeme: Când ai o nouă abordare de cercetare de acest tip, înseamnă că există o șansă de a înțelege mai bine ce tratamente sunt eficiente și de ce. Este o oportunitate de a ajuta oamenii să-și gestioneze eczema mult mai eficient. Este foarte interesant!

Noua tehnologie poate oferi o alternativă pentru testarea produselor cosmetice în viitor, eliminând complet necesitatea testării pe animale, interzisă în Uniunea Europeană de peste două decenii.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite