Pensiunile sunt pregătite de oaspeți, pentru minivacanța de Paște
Pregătirile pentru Paște sunt pe ultima sută de metri în pensiuni și hoteluri. Gazdele îi așteaptă cu masa plină, iar oaspeții vin hotărâți să profite de zilele libere și să se simtă bine, să profite de aerul curat, de frumusețea naturii și de lipsa aglomerației.
În bucătăria unei pensiuni din Sărata Monteoru, în judeţul Buzău, primii oaspeti au sosit încă de dimineață, iar gazda i-a așteptat cu bucate proaspete tradiționale. În bucătărie, pastrama de oaie, ciorba de miel încă fierb în oale, dar și un alt fel de ciorbă, dintr-un cârnat din carne de oaie și vită, o delicatesă locală.
Dacă vremea va fi prielnică pentru plimbări, turiștii au mai multe variante de petrecere a timpului liber.
Prețurile pentru 3 nopți cu toate mesele incluse încep de la 1.200 de lei de persoană.
În Vinerea Mare și recepțiile hotelurilor deschise pe litoral au fost pline. Veniți de la sute de kilometri distanță, oamenii și-au propus să se bucure din plin de plimbări pe malul mării, de liniștea din extrasezon și de mesele festive organizate de hotelieri.
Unele dintre hotelurile deschise pentru Paște au vândut toate sejururile. Gradul de ocupare este la fel ca in perioada de vara.
Mulți turiști s-au cazat și în sudul litoralului, unde au ales unități de cazare cu acces la SPA și alte tratamente balneo sau masaj. Prețurile încep de la 260 de lei pe noapte – pentru o cameră dublă în Costinești, 350 de lei, în Eforie Nord sau 550 de lei, în Mamaia, fără masă și alte servicii.