Păstrăvăria Lepșa, cu o producție anuală de până la 12 tone de păstrăv-curcubeu, intră în modernizare. După finalizarea proiectului, producția se va tripla. Turiștii vor cumpăra păstrăv afumat, un preparat culinar specific locului
Aflată la 75 de kilometri de Focşani, Păstrăvăria Lepşa produce anual până la 12 tone de păstrăv-curcubeu. Acest peşte este rezistent la boli și se adaptează ușor la factorii de mediu. Atât înainte de pandemie, cât și acum, acest punct de atracție nu a dus lipsă de turiști.
Păstrăvăria se află în administrarea Direcției Silvice Vrancea, care a câștigat un proiect de modernizare și extindere. Finanțarea este asigurata prin Compania Națională de Investiții.
De proiectare se ocupă o firmă din Constanța. Aceasta își va încheia activitatea în cel mult 3 luni.
Odată cu finalizarea proiectului, producția de păstrăv se va tripla. Mai mult, după reabilitare, vor fi crescuți puieți de păstrăv curcubeu atât pentru vânzare cât și pentru colonizarea apelor de munte. Păstrăvăria Lepșa își va spori potențialul și prin faptul că va avea o unitate de procesare, de unde păstrăvul să poată fi cumpărat gata preparat, inclusiv afumat în mod tradițional, după o rețetă locală.