Oscilațiile de temperatură afectează organismul. În această perioadă, a crescut numărul infecțiilor respiratorii și digestive

17 februarie 2022, 06:31

Trecerile de la temperaturi negative la unele pozitive, umiditatea sau presiunea atmosferică influențează în mod negativ populaţia. În această perioadă, medicii se confruntă cu un număr crescut de infecții respiratorii și digestive. Nici persoanele cu afecțiuni cronice nu sunt ocolite. Pacienții cu diabet, hipertensiune arterială ori cu boli reumatismale sunt afectați de schimbările bruște de temperatură. Astfel apar migrene, tulburări de echilibru şi chiar apatie.

Mihaela Nastasă -medic primar medicină de familie: în special cei cu tensiune, cu diabet sau probleme renale sun meteodependenți. Apar dezechilibre și acutuzări în bolile cronice de bază.

Medicii au câteva recomandări pentru această perioada cu temperaturi oscilante.

Mihaela Nastasă – medic primar medicină de familiei: de dorit ar fi să stăm cuminți în casă și să așteptăm 2-3 zile până când organismul reușește să se adapteze la variația bruscă de temperatură.

Alimentaţia echilibrată din punct de vedere nutriţional este extrem de importantă pentru imunitatea organismului.

Adina Rusu – nutriţionist dietetician: este important să includem în meniul nostru peștele gras, ficatul de cod și gălbenușul de ou, iar pentru vitaminele din complexul B, este important să includem cereale integrale, leguminoase, carne slabă, pește și lactate.

Dacă în aceste zile avem temperaturi de primăvară, nu trebuie să ne strângem cojoacele. Ultima iarnă cu temperaturi extrem de scăzute și cu zăpadă în toate cele 3 luni s-a înregistrat în 2018, când, în martie, stratul de zăpadă era de 29 de cm.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite