O tavernă fără ospătari sau bucătari atrage mii de turiști în Italia. Oamenii se pot bucura de o masă în mijlocul naturii, iar plata o fac clienții la final
Osteria Senz’Oste, adică taverna fără chelneri, este cunoscută în întreaga lume ca un loc inedit. Este vorba de o veche fermă din anii 1800, aflată în mijlocul naturii, pe dealurile din Valdobbiadene. Proprietarul a decis să ofere posibilitatea turiștilor să se bucure de frumusețile zonei.
Cesare de Stefani, proprietar Osteria Senz’Oste: Totul a pornit de la trei sticle de vin și șase pahare pe care le-am pus în cameră, în fosta bucătărie a acestei familii, cu șemineul, nu era nimic altceva, imaginându-mi că cineva dintre vizitatori va găsi curajul să se simtă oaspete liber să guste ceea ce se produce în aceste locuri.
Intrarea este liberă, iar vizitatorii pot consuma produse tipice din Veneto, precum brânzeturi sau salamuri, dar și nelipsitul Prosecco. Totul, fără bucătari sau ospătari, în aer liber, iar plata o face singur clientul la final.
Aproape 200 de turiști sunt atrași zilnic, printre ei și români.
Pe dealurile de Prosecco, intrate în Patrimoniul UNESCO, a fost inaugurat în această vară Il Cammino delle Colline, un drum de 51 de km. Turiștii îl pot parcurge pe jos, în patru etape, cu o durată totală de 19 ore.