Negociatorii din cadrul Poliției Române, selectați pe bază de voluntariat. Cum sunt pregătiți acești specialiști

21 martie 2021, 21:49

Specializarea de negociator al poliției este destul de nouă în România. Primele cursuri au fost organizate în 2017, iar în acest moment, în toată țara, sunt 222 de polițiști cu atribuții în domeniul negocierii în situații de criză. Potrivit IGPR, foarte puțini dintre ei au făcut și cursuri în străinătate.

Negociatorii sunt selectați pe bază de voluntariat, susțin sindicaliștii din poliție. Și avertizează că un astfel de specialist are nevoie permanent de pregătire pentru a putea reacționa în situații de criză.

Despre negociatorul de la Onești, agentul șef adjunct Marius Moraru, a cărui misiune a eșuat, IGPR dă un raspuns scurt.

”Cu privire la pregătirea polițistului la care faceți referire (ag-șef adj Marius Moraru n.r.) acesta a absolvit cursul de „Negociator în situații de criză de ordine publică”, în anul 2017.”

Nu se precizează durata cursului la care au participat și alți negociatori.

Detalii despre pregătirea unui negociator aflăm de pe site-ul poliției din Marea Britanie.

”Înainte de a începe cursul, un candidat va fi trecut prin evaluări practice și un scenariu de rol judecat de un evaluator cu experiență.

Candidații sunt, de asemenea, intervievați de membri seniori ai echipei naționale de negocieri în situaţii de criză. Dacă au succes, sunt invitați să participe la programul de instruire.

Cursul este intensiv, extrem de competitiv și extrem de solicitant, atât din punct de vedere fizic, cât și mental.”

Acest articol, postat în urmă cu 10 luni, are la bază informațiile furnizate de unul dintre negociatorii poliției britanice care vorbește și despre munca în echipă pentru rezolvarea unei situații de criză.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă