Miros de cozonaci, pască și chec. Angajații din brutării lucrează în continuu la bunătățile dulci pentru masa de Paște
Sunt zile pline pentru cei care lucrează în brutării. Se pregătesc, pe bandă rulantă, cozonacii cu diferite umpluturi, fără de care nicio masă de Paște nu este completă. Să nu uităm și de pască, chec și colaci, pe care mulți români le vor, pentru un festin deplin.
Bine frământați, cu arome îmbietoare, cozonacii sunt nelipsiti de pe masa de Paste. Aroma lor se simte de departe cel mai intens în bucătăriile patiseriilor.
Odată scoși din cuptor, cozonacii nu au timp să se răcească, sunt vânduți fierbinți și aburinzi clienților care stau la coadă.
Și în Drobeta-Turnu Severin se lucrează la foc continuu, iar angajatele frământă și împletesc aluatul pufos, în care au așezat în prealabil umplutura dulce.
Au fost sute de comenzi în fiecare zi. Ca să facă față, cuptoarele au mers non-stop, iar angajatii au lucrat si în ture de noapte, pentru ca deliciile tradiționale să ajungă proaspete pe mesele românilor.
Multe dintre brutării vor fi deschise și mâine, până seara, astfel încât toate comenzile să fie onorate.