Elevii, îngrijorați de efectele adverse ale vaccinului anti-Covid | Iulian Cristache: „Experții să coboare la firul ierbii, nu doar să comunice în mass-media. Este nevoie de prezența lor în școli”

Elevii îngrijorați de efectele adverse ale vaccinului anti-Covid
Elevii îngrijorați de efectele adverse ale vaccinului anti-Covid
22 iunie 2021, 18:04

Peste jumătate dintre elevi spun că nu s-a discutat la școală, la orele de biologie sau științe, despre vaccinarea anti-Covid, potrivit unui sondaj făcut de Consiliul Național al Elevilor. Așa că mulți nu au informații corecte despre imunizare.

Rareș Voicu, preşedintele Consiliului Naţional al Elevilor: „40% vor să vaccineze, 61% nu sunt siguri. Munca de informare corectă aici trebuie dusă, pe segmentul de tineri care nu s-au hotărât încă. Aproape 70% sunt îngrijorați de efecte adverse, infertilitate”.

Și părinții consideră că decizia vaccinării poate fi luată doar dacă informarea este adecvată.

Iulian Cristache, preşedintele Federaţiei Naţionale a Asociaţiilor de Părinţi:Experții să coboare la firul ierbii, nu doar comunicarea din mass-media. Este nevoie de prezența lor în școli”.

Elevii propun ca, din toamnă, să fie organizate mini-centre de vaccinare în școli, pentru cei dispuși să se imunizeze. Până atunci ar trebui să fie pregătiți comunicatori care să discute cu părinții, pentru că e nevoie de acordul lor pentru vaccinarea copiilor. Mai ales că se estimează că din septembrie vor putea fi imunizați și copiii cu vârste intre 5 și 12 ani.

Eduard Petrescu, reprezentant al UNICEF România: „Avem o bază de consilieri școlari, de asistente medicale comunitare, o bază de mediatori școlari și sanitari. Ei există în aceste comunități defavorizate. Cred că ne putem baza pe ei pentru a infuza și pentru a ajunge cu mesajul din poartă în poartă”.

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educaţiei:Apelez la înțelegerea părinților pentru a promova vaccinarea, inclusiv la 12-15 ani. Așa putem spera la reluarea procesului educațional de la 13 septembrie, fară restricții”

Un avertisment vine și de la Organizația Mondială a Sănătății. Varianta Delta a coronavirusului, așa-numita tulpină indiană, este mult mai periculoasă și se răspândește cu rapiditate. Acest virus este prezent în aproape 100 de țări.

În aceste condiții, autoritățile române încearcă să convingă populația să se vaccineze, deși campania bate pasul pe loc.

Aproape 100.0000 de copii cu vârste intre 12 și 18 ani s-au vaccinat până acum.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite