De ce mănâncă oamenii 12 boabe de struguri în noaptea dintre ani şi de unde vine această tradiţie

Oamenii își doresc ca 2025 să le aducă sănătate și armonie. Iar pentru a avea succes sunt gata să respecte cât mai multe tradiții. Mesele trebuie să fie pline cu tot felul de bunătăți, iar noul an să ne prindă cu bani în buzunare. Cei care visează la multă iubire, abia așteaptă momentul sărutului sub vâsc, iar pentru ca anul să fie bogat, mănâncă struguri.
Adevărate sau nu, superstițiile nu ne lasă indiferenți, mai ales în noaptea de Revelion.
De ce ar trebui să măncăm 12 struguri la miezul nopții
Originară din Spania, tradiția de a mânca struguri la miezul nopții este considerată aducătoare de noroc și prosperitate în noul an. Este cunoscută sub numele de „Las doce uvas de la suerte” sau „Cele 12 boabe de struguri ai norocului”, iar fiecare dintre cele 12 boabe reprezintă o lună din noul an.
Obiceiul a început la sfârșitul anilor 1800, dar a fost popularizat la începutul anilor 1900, când fermierii din zona Alicante au produs o recoltă foarte mare și aveau nevoie de o modalitate de a crește vânzările de struguri.
Conform tradiției, trebuie să mâncați boabele una câte una, la fiecare bătaie a ceasului. Dacă reușești să termini toate cele 12 boabe într-un minut, veţi avea noroc, succes și energie pozitivă în noul an.
De multe ori, oamenii le servesc pe un băț pentru a le mânca mai ușor.
Dacă sunteţi foarte superstițioși, există un anumit soi de struguri care trebuie consumat. Strugurii Aledo sunt un soi spaniol tradițional protejat. Sunt înveliți în pungi de hârtie pe măsură ce se coc pentru a dezvolta struguri unicat, dulci, deschişi la culoare și cu coaja subțire. În Spania, puteți găsi în supermarketuri chiar și cutii cu 12 boabe de „struguri norocoși”.
Se spune că această practică alungă spiritele rele și energia negativă.
Așadar, fie că vrei să crezi sau nu, această tradiție este un mod distractiv de a sărbători trecerea dintre ani cu prietenii și familia. La urma urmei, nu există un mod mai bun de a întâmpina noul an decât cu mâncare bună și puțin noroc.