Clujul are nevoie de o secție pentru marii arși. Sunt doar 5 paturi în cadrul spitalului județean
Momentan nu există dotări pentru a îngriji aceste persoane nici la spitalul județean și nici în altă parte, în Cluj. Există totuși alocate 5 paturi în cadrul spitalului județean în cadrul unui compartiment de chirurgie plastică, care în ultimii ani a fost modernizat, s-au făcut investiții de 1,5 milioane de lei doar în cadrul departamentului de chirurgie plastică, dar acest lucru este doar pentru persoanele care sunt afectate în proporție de cel mult 20- 30% din suprafața corpului.
La Cluj ajung adesea persoane cu arsuri care le-au afectat corpul în proporție mai mare de 30% din suprafața totală, dar fiindcă nu există dotări, aceștia sunt direcționați spre alte spitale din țară, unde pot dispune de îngrijirile necesare.
După cazul colectiv autoritățile ar fi trebuit să se implice mai mult în construirea unor astfel de centre pentru marii arși, însă acestea lipsesc cu desăvârșire și pacienții sunt nevoiți să se trateze de cele mai multe ori în străinatate, la fel cum s-a întâmplat și în cazul victimelor incendiului de la Colectiv.
Chiar dacă la Cluj există unul dintre cele mai mari centre universitare care se laudă anual cu performanțe, până în momentul de față nu s-au făcut demersuri pentru a construi un circuit pentru marii arși.
Cel mai probabil un astfel de centru va fi construit în cadrul viitorului spital regional de la Cluj, al cărui plan a fost realizat în urmă cu ceva timp.
Autoritățile spun că România are astăzi 280 de paturi pentru arşi, iar 68 dintre acestea se află în spitalele din Capitală. O parte dintre ele au fost făcute din sponsorizări. E foarte important să știm cum stau și alte orașe din țară.