Ciucă: Salariile nu sunt tocmai aliniate cu realitatea. Până nu vom avea o analiză pe buget, nu pot face nicio referire la cuantumul de creștere. Ciolacu: Este evident că va trebui mărit salariul minim pe economie
Noi încă nu am luat o decizie în acest sens, probabil (n.r. salariile) nu sunt tocmai aliniate cu realitatea pentru că atunci când vorbim de creșterea salariului minim, este vorba despre o limita la care fiecare dintre cei care au angajați pot să-i remunereze în funcție de activitatea pe care o desfășoară. Este la îndemana oricărui manager de companie să stabilească salariul în functie de valoarea muncii prestate de fiecare angajat în parte, a spus premierul Nicolae Ciucă.
El a subliniat totuși că guvernul caută soluții pentru sprijinirea populației, dar până nu va exista o analiză pe buget, nu poate înainta nicio cifră referitoare la creșterea salariului minim.
Ne dorim ca salariul minim să crească și când am avut această posibilitate am discutat despre salarii și despre pensii, reprezintă obiectivul nostru astfel încât să-i sprijinim pe oameni, să nu suporte întreaga povară a creșterii prețurilor, doar că până în acest moment, până nu vom avea o analiză pe buget, pe cifre concrete, nu doresc să fac niciun fel de referire cu privire la cuantumul cu care va crește salariul minim. a subliniat prim-ministrul.
Marcel Ciolacu a transmis că o treime dintre români sunt plătiți cu salariul minim pe economie, iar acest lucru este un pic diferit de țările mai dezvoltate. Este normal să se mărească salariul minim pe economie, este evident că va trebui mărit salariul minim pe economie, a subliniat Marcel Ciolacu.
El a explicat că în alte țări salariul minim a fost mărit pentru a păstra forța de muncă în țară.
De asemenea, Marcel Ciolacu a spus că în urma discuțiilor cu mai multe sectoare de muncă, salariul minim de 3000 de lei nu este considerat acceptabil pentru toată lumea și a dat exemplu construcțiile, unde reprezentanții au cerut un salariu minim de 4000 de lei.