Caz de infectare cu virusul West Nile în județul Botoșani. În acest an, în România s-au înregistrat 22 cazuri de infecție cu acest virus

26 august 2024, 18:29 (actualizat 26 august 2024, 20:58)

Infecțiile cu virusul West Nile, transmis prin înțepături de țânțar, se răspândesc rapid în toată țara. Ultimul caz a fost înregistrat în județul Botoșani unde medicii au confirmat infecția la un bărbat de peste 60 de ani. Acesta a fost internat în secția de boli infecțioase si se simte bine. În acest an, în România s-au înregistrat 22 cazuri de infecție cu virusul West Nile. Una dintre aceste persoane a murit.

Bărbatul e dintr-o comună din Botoșani și s-a dus la spital cu nevralgie, febră și dureri musculare. Analizele de laborator au confirmat că era infectat cu virusul West Nile transmis de obicei prin înțepătură țânțarilor. Pacientul e tratat acum în secția de boli infecțioase a Spitalului Județean Botoșani.

IRINA ALECU – medic epidemiolog, DSP Botoşani: Este internat cu evoluție favorabilă. Membrii familiei au fost sfătuiți să aplice repelenți și să aibă plase la geamuri.

Specialiștii atrag atenția că bătrânii sunt cei mai expuși la boală, mai ales cei care suferă și de alte afecțiuni.

IRINA ALECU – medic epidemiolog, DSP Botoşani: Uneori dacă terenul este vulnerabil poate produce deces pe un teren deja tarat.

Mulți oameni spun că sunt mai atenți și au luat măsuri de protecție.

AMELIA DEDIU – corespondent TVR: În județele Moldovei au fost deja confirmate mai multe cazuri, cel mai grav este în Suceava cu 4 cazuri dintre care 2 au decedat.

Conform celui mai recent raport publicat de Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile de la începutul verii și până pe 22 august în toată țara s-au înregistrat 22 de cazuri de infectare cu virusul West Nile.

Virusul West Nile are o perioadă[ de incubație de 2 până la 8 zile și se manifestă prin simptome similare cu gripa, respectiv: oboseală, slăbiciune musculară, febră, durere intensă de cap sau erupții cutanate pe piept. Doar 20 % dintre cei infectați prezintă simptome specifice.

Cu un pantalon lung și o bluză cu mâneci lungi, dar și aplicarea de soluții speciale putem fi protejati de țânțari și dacă stăm seara afară.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă