CAMPANIE ȘTIRILE TVR #InspiraPentruRomania | Focar de infecție în Sectorul 1 al Capitalei
În România, zeci de oameni mor anual din cauza aerului otrăvitor care ne sufocă în fiecare zi! Tot la noi, pădurile, cele care ar trebui să ne protejeze, cad sub securea celor pentru care banul e singurul care contează. Albiile râurilor, câmpurile și orașele sau satele devin pe zi ce trece depozite de gunoi. Plasticul înghite fără milă tot ce odată era verde și frumos. Iar noi toți, de la copii la bătrâni, supraviețuim într-o țară care se transformă într-o imensă groapă de gunoi. Și tot noi suntem cei care avem puterea să schimbăm ceva. Știrile TVR au lansat campania „Inspiră pentru România” – un efort prin care ne dorim să facem din mediu o prioritate națională. Așa că vă chemăm alături de noi, să facem România curată! Pentru fiecare dintre noi!
Deși pare greu de crezut, sub un munte de deșeuri se află o casă în care locuiesc trei persoane. De peste 20 de ani, proprietarul colectează tot felul de gunoaie.
Sunt haine, crengi, bidoane, amestecate inclusiv cu resturi menajere. În zonă aerul este de nerespirat iar şobolanii mişună în voie. Vecinilor le este cel mai frică de un incendiu.
Proprietarul susține că totul îi aparţine de fapt şi adună lucruri de care nu se poate lipsi. Acesta este și motivul pentru care a instalat mai multe camere de supraveghere.
În faţa casei cu gunoaie sunt parcate 5 maşini şi o rulotă. Şi ele sunt încărcate cu deşeuri. Primăria l-a amendat de mai multe ori pe proprietar, dar omul nu a schimbat nimic. Colectează în continuare resturi.
A primit 12 sancţiuni a câte 2.000 lei fiecare. Toate sancţiunile au fost achitate de către proprietar.
În prezent, autorităţile încearcă să obţînă în instanţă o împuternicire care să le permită să igienize proprietatea.
România va redeveni o țară curată prin implicarea ta! Alătură-te campaniei noastre și te asigurăm că îți vom fi parteneri în eforturile tale de a face din mediu o problemă națională. Semnalează-ne problemele pe care le vezi, trimite-ne filmări sau fotografii cu locurile cu probleme și scrie-ne cum putem ajuta proiectul de mediu. Aveți la dispoziție numărul de WhatsApp 0733 508 076 și adresa de e-mail [email protected]