Beneficii extrasalariale, angajați mai fericiți la serviciu. Tinerii încep să fie preocupaţi de pensiile private

28 mai 2024, 22:34

Reţeta unui angajat loial companiei stă și în beneficiile extrasalariale. Ajută dacă acestea sunt flexibile, adică angajatul primeşte o sumă de bani şi decide singur ce i se potriveşte. Sunt preferate tichetele de vacanţă, telemunca şi asigurările de sănătate. Interesant este că tinerii din generaţiile Z şi Y încep să fie preocupaţi de pensiile private, ca beneficiu pe lângă salariu.

Am zile de concediu în plus faţă de ce obligă statul, am asigurare medicală privată Inclusiv stomatologică, am program hibrid.

Am o asigurare medicală privată, am bonuri de masă şi un abonament de fitness şi îmi este suficient.

Companiile din România încep să înţeleagă faptul că beneficiile extrasalariale îi fac pe angajaţi să nu-şi dorească alt loc de muncă. Anul trecut, numărul angajatorilor care oferă beneficii flexibile a crescut cu 20%, potrivit celor mai recente date oferite de o platformă online de beneficii extrasalariale.

Depinde cum priveşti lucrurile, dacă le priveşti în prezent, o să te uiţi doar la beneficii extrasalariale din punct de vedere material. Vrei nişte beneficii care să îţi ofere perspectivă, ar fi cele de learning, de dezvoltare, de obținere a unor skilluri.

În acest moment nu am niciun fel de beneficiu, dar mi-aş dori o asigurare medicală privată, pensie privată am. Mi-aş dori bonuri de masă, cum are toată lumea.

Aceleaşi date arată că pentru angajaţi contează să se simtă bine la serviciu. Iar pentru asta au nevoie de salarii mai mari, beneficii în plus, echilibru între viaţa personală şi cea profesională şi siguranţa locului de muncă.

OVIDIU BÎRSĂ, director comercial: Nu este vorba doar despre bani. Este vorba despre starea de bine a angajatului, căutarea echilibrului. Este un must în zilele noastre, indiferent de generaţii, şi ceea ce este important ca plus vedem siguranţa locului de muncă sau siguranţa financiară a venit ca un nou trend în sfera angajaţilor.

CEZAR CÂRLIGEANU, director vânzări: Lumea se uită cât de sigur este noul loc de muncă la care aplică. Candidatul aplică mai asumat şi mai în cunoştinţă de cauză decât în trecut. Toate informaţiile care apar în spaţiul public, plus informaţiile de la angajaţii existenţi în acele companii cântăresc foarte mult în decizia unui candidat.

Tichetele de vacanţă, cadourile, telemunca şi asigurările de sănătate sunt în topul beneficiilor preferate.

MIHAI ZÂNT, managing partner, antreprenor: Suntem într-o recuperare a inflaţiei şi felul în care asta poate să fie făcută cel mai bine este prin beneficii flexibile, adică să educăm angajaţii să aleagă cât pot ei de bine şi cât pot companiile să educe de bine acele benficii flexibile în care îşi maximizează venitul net din venitul brut posibil.

Bugetul mediu lunar alocat beneficiilor extrasalariale oferite de companii angajaţilor ajunge acum şi la 1.000 de lei. Se bucură de aceşti bani angajaţii din sectorul intermedierilor financiare şi asigurărilor şi îi urmează cei din IT şi software.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite