Automarfar încărcat cu 20 de tone de deşeuri, oprit să intre în ţară, la vama Borş II

Foto: Poliţia de Frontieră, Oradea
Foto: Poliţia de Frontieră, Oradea
5 decembrie 2024, 15:41

Un automarfar încărcat cu 20 de tone de deşeuri a fost oprit să intre în ţară, la vama Borş II, după ce comisarii Gărzii de Mediu Bihor şi angajaţii de la Protecţia Consumatorilor au depistat că materialele din plastic şi cauciuc pe care vehiculul le transporta sunt, de fapt, deşeuri, pentru care şoferul nu a putut prezenta documente necesare importului, a informat, joi, într-un comunicat, Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră (ITPF) Oradea.

Potrivit sursei citate, poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei (PTF) Borş II au efectuat în ultimele 24 de ore, pe sensul de intrare în ţară, controlul specific asupra unui automarfar, înmatriculat în România şi condus de un cetăţean român.

Existând suspiciuni cu privire la legalitatea transporturilor în cauză, poliţiştii de frontieră au solicitat sprijin autorizat reprezentanţilor Comisariatului Judeţean Bihor din cadrul Gărzii Naţionale de Mediu şi Protecţiei Consumatorului Bihor.

În urma verificărilor efectuate s-a constatat faptul că automarfarul era, de fapt, încărcat cu 19.658 de kilograme de deşeuri, constând în materiale plastice şi cauciuc, bunuri ce proveneau de la o societate comercială din Slovacia, pentru o firmă din România.

În consecinţă, autorităţile de control nu au permis accesul pe teritoriul României pentru acest mijloc de transport.

Tot joi, poliţiştii de frontieră din cadrul PTF Borş II au mai depistat un cetăţean român care conducea un autoturism folosind un certificat de înmatriculare fals.

Bărbatul, în vârstă de 26 de ani, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, la volanul unui autoturism înmatriculat în Republica Moldova. La controlul specific, şoferul a prezentat, pe lângă documentele de identitate, şi un certificat de înmatriculare cu însemnele autorităţilor din România.

În urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au constatat faptul că documentul prezentat nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic, acesta fiind fals.

„În cauză a fost întocmită lucrare penală pentru la săvârşirea infracţiunilor de uz de fals, urmând să fie dispuse măsurile legale care se impun”, se precizează în comunicatul ITPF Oradea. 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite