Alertă alimentară în Franța. O femeie a paralizat după ce a mâncat o supă cu legume

18 septembrie 2019, 12:24

Pacienta intoxicată a consumat o supă de legume cu termenul depășit cu trei săptămâni.

La deschiderea frigiderului, ar trebui să devină un reflex citirea datei limită de consumare a alimentelor. O regulă pe care lumea nu prea o respectă.

Ancheta în cazul pacientei intoxicate le-a fost încredințată cercetătorilor de la Institutul Pasteur din Paris.

Au descoperit repede că femeia a fost contaminată cu toxina botulinică. O otravă violentă, care paralizează mușchii.

Dacă aveți dubii, de exemplu o conservă umflată, pentru că toxina produce mult gaz care umflă cutia, atunci nu o consumați.

Contaminarea cu aceasta toxină e extrem de rară, între 10 și 40 de cazuri pe an. Pentru a vă feri de asa ceva, în afara de citirea cu atenție a termenului de valabilitate, ar trebui să verificați ca temperatura din frigider să nu crească peste 4 grade.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite