Abuzul în serviciu, constituțional fără prag. Curtea Constituţională a României a stabilit că rămâne la latitudinea fiecărei instanțe să decidă gravitatea faptei

17 mai 2023, 11:05

ACTUALIZARE Decizia CCR înseamnă că rămâne la latitudinea fiecărei instanțe să decidă cât de gravă este fapta de abuz în serviciu.

Instanţa Supremă a contestat articolele prin care abuzul a fost reglementat fără un prag valoric, după ce inițial fusese stabilit la 250.000 de lei în Senat.

În Camera Deputaților, pragul la abuzul în serviciu a fost stabilit la mai multe sume, iar în cele din urmă s-a renunțat de tot la prag. Totuși, legea se va întoarce în Parlament pentru că a fost admisă o sesizare.

––––-

Înalta Curte de Casație și Justiție a sesizat, luna trecută, Curtea Constituțională cu privire la proiectele de lege adoptate în Parlament ce modifică Codul Penal și Codul de Procedură Penală. Instanţa Supremă a contestat articolele prin care abuzul în serviciu a fost reglementat fără un prag valoric, după ce inițial fusese stabilit la 250.000 de lei în Senat.

Sunt reintroduse, de asemenea, interceptările SRI în dosarele penale, inclusiv pentru fapte de corupție, evaziune fiscală și fraude cu fonduri europene.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite