A început cercetarea disciplinară a angajaţilor ISU Constanţa. Un ofiţer cu funcţie de conducere, care avea responsabilităţi legate de dotarea cu echipamente, a depus cerere de pensionare

22 februarie 2021, 12:02

Raportul preliminar arată că s-a întârziat plecarea în misiune, iar autoscara chemată de la 8 km distanță a ajuns la 16 minute după ce femeia a căzut în gol. Este analizat și motivul pentru care autoscara aflată la doar un kilometru de locul incendiului stătea stricată în garaj din 2019. Abia după tragedie, s-au făcut deviz pentru reparații. Iar ofițerul responsabil cu logistica a cerut să se pensioneze.

În paralel cu ancheta IGSU, continuă și cea internă, de la nivelul ISU Dobrogea.

Ies la iveală informații noi și despre autospecialele ISU Dobrogea care au interventit primele la incendiu. Se pare că una dintre ele ar fi ajuns mai târziu, pentru că şoferul a greşit drumul.

Conform unor surse, autospecialele de intervenție de la ISU Dobrogea nu sunt dotate cu GPS. Membrii echipajului, pentru a identifica adresa la care trebuie să intervină, trebuie să își folosească propriile telefoane.

Intervenția de la Constanța este obiectul altor două anchete – polițiștii verifică acuzaţii de distrugere și ucidere din culpă, iar Parchetului Militar București, neglijența în serviciu.

_______________________________________________

De ancheta disciplinară sunt vizați 3 ofițeri ai ISU Dobrogea, a precizat Ana Maria Stancu pentru Telejurnal 12.00.

Acum este analizată întreaga intervenție a pompierilor.

Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti a deschis un dosar penal în care se efectuează cercetări in rem pentru săvârşirea infracţiunii de neglijenţă în serviciu.

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a declarat astăzi că un ofiţer cu funcţie de conducere din cadrul ISU Constanţa, care avea responsabilităţi legate de dotarea cu echipamente, a depus cerere de pensionare.

„Un ofiţer cu funcţie de conducere din cadrul ISU Constanţa şi-a depus raportul de pensionare, raportul a fost aprobat de domnul general Iamandi şi respectivul ofiţer va merge la pensie – o persoană cu responsabilităţi în ceea ce priveşte componenta logistică”, a declarat Bode, citat de Agerpres.

Bode a precizat că luni începe cercetarea disciplinară a celor trei ofiţeri cu responsabilităţi în acel caz, „dincolo de sancţiunile care deja au fost date”.

„Eu cred că astfel de derapaje (…) nu sunt permise şi acolo au fost bâlbe de la un capăt la altul, de când a fost anunţat la 112 până la momentul intervenţiei. Toate aceste bâlbe vor fi cercetate şi concluziile specialiştilor vă vor fi prezentate”, a precizat Lucian Bode.

Ministrul de Interne a reamintit că tot de luni începe să funcţioneze grupul de lucru care, în maximum două – trei săptămâni, va prezenta concluziile în ceea ce priveşte dotarea ISU cu perne de salvare.

„Eu am transmis public faptul că este anormal ca inspectoratele judeţene pentru situaţii de urgenţă să nu aibă în dotare acele perne pneumatice de salvare. Vom vedea exact care sunt concluziile acelui grup de lucru, pe ce variantă vom merge, care sunt costurile estimative”, a afirmat Bode.

VEZI și Nereguli majore constatate în urma incendiului de la Constanța. Timpii intervenției au fost consemnați parțial sau greșit, pompierii nu au utilizat mijloacele de comunicații. Sancțiuni

Mai multe erori şi nereguli au ieșit la iveală în urma anchetei făcute de IGSU. Salvatorii au ajuns mai târziu decât prevăd protocoalele şi nu au dispus la timp de resursele necesare pentru intervenţie. Orele anunţate iniţial sunt altele decât cele reale. În urma controlului, 800 de angajaţi ai ISU Dobrogea vor fi reinstruiţi.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite