Liviu Dragnea: Mâine va fi adoptată ordonanța privind modificările fiscale. Președintele nu poate bloca ordonanțe de guvern

Liviu Dragnea preşedintele PSD
Liviu Dragnea preşedintele PSD
20 decembrie 2018, 16:54

Declarații Liviu Dragnea:

– Se pare că mâine va fi adoptată ordonanța (privind modificările fiscale), au fost nevoie de câteva reglaje

– Nu se va întâmpla nimic rău cu Pilonul II. Au rămas să discute în guvern și astăzi și mâine dimineață, să vadă care e cea mai bună variantă – pentru deponenții români și în același timp să nu se pună problema afectării fondurilor. Cert este că nu mai poate fi păstrat acel comision.

– această ordonanță va da posibilitatea economiei românești să se dezvolte, nu să rămână captivă unor producători de furnizori de energie și populația să nu mai aibă creșteri de prețuri în perioada următoare

– am auzit reacții din partea unor companii. Eu îi sfătuiesc să nu mai amenințe. Statul român nu este un sat fără câini și nici la cheremul unor companii. Are în vedere o situație mai bună din punct de vedere al aprovizionării în economia românească.

– măririle de prețuri pe care le anunțaseră unii și alții aveau în vedere chiar acest lucru: prăbușirea economiei românești.

– toate instituțiile statului să facă verificări mult mai des și mult mai repede. Este foarte important să vedem efectele acestei ordonanțe. Mâine Guvernul va da ordonanța. Mie mi se pare foarte normal ca toate deciziile guvernamentale să fie în sprijinul românilor.

– OMV Petrom a amenințat că nu va mai da gaze. Spun cu toată fermitatea că să nu mai amenințe statul român. Toți cei care vor pierde bani, critică. Dar economia va crește.

– Inflația din ce este compusă? Cât la sută din inflație a fost creșterea salariilor? 10%. În rest creșterea de prețuri e nejustificată.

– dacă se plafonează prețul la gaze, e foarte greu să crească atunci când scade

– în viziunea mea, da (n.r., dacă Iohannis s-a făcut de râs), pentru că n-a spus că vrea să discute anumite puncte. A fost doar să citească ce i-a scris de la Administrația Prezidențială, să facă poze și să plece. Președintele nu poate să blocheze ordonanțe de guvern. Președintele poate să meargă, așa cum am mers astăzi. Dar deciziile le ia Guvernul. De ce a fost acolo? Le-a zis ceva despre apărare? Ai tupeul să mergi la o ședință de guvern pe care tu îl blochezi?

– Ce face Iohannis dacă Guvernul vrea să dea o ordonanță oarecare? O distruge cu ciocanul? Cu toporul? Cum poate să blocheze cineva o ședință de guvern și adoptarea unor acte normative în guvern.

– Ordonanța (n.r., de amnistie) este o obsesie pentru presă, pentru doamna Filote, pentru Iohannis.

– Și eu mă întreb (n.r., de ce Tudorel Toader nu a găsit o soluție la ordonanța de amnistie)

– am vrea să găsim totuși o soluție în viața noastră, în timpul vieții noastre (n.r., întrebat de ce nu se face un proiect de lege privind amnistia și se merge pe varianta ordonanței)

– la începutul anului viitor (n.r., se va face plângerea pentru înaltă trădare la adresa președintelui Klaus Iohannis)

– Iohannis are surse proaste. Dacă se ia după surse, înseamnă că e un președinte prost informat

– s-au făcut de râs la moțiunea de cenzură, sunt mai puțini decât au semnat. De-abia am convins 70 și ceva de parlamentari să rămână astăzi, ca să facem cvorum. Cei care depun moțiune de cenzură – este grija lor să asigure cvorum și să aibă voturi. Singurii care am reușit să trecem două moțiuni de cenzură suntem noi.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă