Taximetriştii au ieșit în stradă. Ei au cerut eliminarea companiilor de transport alternativ
Oamenii spun că din această cauză au pierdut o mare parte din clienți și cer amendarea legislației în domeniu.
Taximetriştii din Ploieşti au manifestat împotriva transportului de tip alternativ, alăturăndu se colegilor din toată țara. Șoferii din Prahova, ca și colegii lor din alte orașe, sunt supărați că firmele de transport alternativ nu au aceleași obligații legale ca ei.
În Galați 200 de taximetriști au protestat, nemulțumiți de concurență neloială pe care o fac firmele de ridesharing.
Și taximetriștii timișoreni au protestat zgomotots împotriva concurenței. Peste 200 de șoferi au plecat în coloană prin oraș, cu mașinile, pentru a atrage atenția asupra revendicărilor lor.
Sute de șoferi de taxi au ieșit în trafic și la Sibiu unde au blocat centrul orașului. Ei susțin că, din cauza concurenței, veniturile au scăzut cu până la 40%.
Și taxiurile din Bacău au participat la protestul național arborând panglici tricolore, dar și sloganuri și bannere împotrivă concurenței. 300 de șoferi au mărșăluit pe străzile din oraș.
Printre revendicările principale ale taximetriștilor se numără cerințe similare pentru taximetre și aplicațiile de ridesharing, interdicția de inscripționare a vehiculelor de ridesharing, eliminarea tarifului dinamic și o mai bună transparență a modului de tarifare pentru firmele care folosesc aplicații de transport.
În replică, reprezentanții companiilor de ridesharing au precizat pentru Știrile TVR că Ordonanța 49/2019 reglementează detaliat obligaţiile lor, iar toată activitatea este fiscalizată. În plus, nu poate fi vorba de concurență neloiala pentru ca este vorba de un alt model de servicii.