Un secretar de stat ungar avertizează asupra riscului de extindere a războiului din Ucraina

Csaba Domotor secretar de stat în cabinetul premierului ungar / captura video
Csaba Domotor secretar de stat în cabinetul premierului ungar / captura video
2 martie 2023, 14:58

„Nu este o exagerare să spunem că acest drum duce la un război mondial”, a spus Csaba Domotor, într-un video difuzat pe Facebook.

Potrivit acestuia, 17 ţări s-au oferit să trimită tancuri şi ţările europene nu sunt singurele care livrează arme, ceea ce arată o escaladare. Trimit arme şi Australia, Sudan, Pakistan şi Statele Unite ale Americii, acestea din urmă furnizând armament în valoare de 2 miliarde de dolari, a notat secretarul de stat ungar.

Csaba Domotor a notat că politica Germaniei privind războiul din Ucraina a început cu 5000 de căşti de luptă, pentru ca acum să trimită nu numai arme şi rachete antitanc, ci şi tancuri Leopard. Suedia şi Spania vor livra şi ele astfel de tancuri, a adăugat el.

Iar în momentul de faţă se discută despre trimiterea de avioane de luptă şi „suntem realmente la un fir de păr distanţă de la a pune pe agendă trimiterea de soldaţi europeni”, a apreciat secretarul de stat.

Acesta a menţionat că, deşi livrările de armament sunt decise la nivelul fiecărei ţări, instituţiile de la Bruxelles se află „pe aceeaşi pistă a războiului”, atât preşedinta Comisiei Europene, cât şi preşedintele Consiliului European susţinând trimiterea de armament suplimentar, lucru confirmat de Parlamentul European, conform Agerpres.

În fine, secretarul de stat ungar a respins argumentele în sensul că, dacă sunt livrate mai multe arme Ucrainei, războiul se va încheia mai repede. „Aşa s-a spus şi în 1914. Trebuie să ne oprim acum”, a conchis el.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite