Ultima zi de pelerinaj la moaștele Sfintei Parascheva. Număr record de participanți
În cele cinci zile de pelerinaj, centrul Iașiului a fost un adevărat furnicar. Coada la baldachinul cu moaștele cuvioasei a depășit 5 kilometri. Unii credincioși au avut de așteptat și 18 ore pentru a atinge racla.
Aproape 200.000 de persoane au venit în aceste zile la Iaşi şi s-au închinat în baldachinul din Curtea Mitropolitană, unde se află raclele Sfintei Cuvioase Parascheva şi Sfântului Spiridon, numărul fiind un record al ultimilor ani.
Potrivit autorităţilor locale, de vineri dimineaţa de când a început pelerinajul pentru hramul Sfintei Parascheva şi până marţi dimineaţa, la ora 10.00, prin baldachinul în care se află raclele cu moaştele celor doi sfinţi au trecut 198.000 de pelerini, iar alţi 24.000 încă se mai aflau la rând, 3.000 dintre ei fiind în curtea mitropolitană.
Pelerinajul la racla Sfintei Cuvioasei Parascheva, mai ales în ziua de 14 octombrie, este continuu încă din secolul XVII, de pe vremea domnitorului Vasile Lupu. Moaştele Sfintei au fost aduse la Iaşi pe 13 iunie 1641.
De atunci, Sfânta Cuvioasă Parascheva este considerată a fi ocrotitoarea Moldovei, dar şi a celor năpăstuiţi. Tot din acea perioadă a început pelerinajul la moaştele sfintei. Nici măcar în timpul regimului comunist pelerinajul nu a fost oprit.