Turnul Eiffel, închis din cauza unei greve. Mai multe sindicate sunt nemulțumite de cum este gestionată activitatea monumentului și spun că e nevoie de fonduri suplimentare

19 februarie 2024, 10:20 (actualizat 19 februarie 2024, 21:22)

Turnul Eiffel, celebrul monument parizian, e închis din cauza grevei declanșate de angajați. Mai multe sindicate sunt nemulțumite de modul în care este gestionată activitatea monumentului și spun că e nevoie de fonduri suplimentare pentru buna funcționare a acestuia. Primăria din Paris deține aproximativ 99% din capitalul societății care exploatează Turnul Eiffel. Iar protestatarii amenință cu acțiuni pe termen nelimitat.

Turnul Eiffel și-a întâmpinat turiștii cu un un ecran mare pe care se putea citi în diferite limbi străine că este grevă. Spre dezamăgirea celor care au venit din diferite părți ale lumii să viziteze turnul.

Vito Santos, turist din Canada: Cu siguranţă este o dezamăgire deoarece nu este pentru prima oară când venim aici. Am fost aici în luna de miere şi ideea a fost să revenim în Franţa după 15 ani, cu copiii noştri, să vizităm exact acelaşi loc, să le arătăm copiilor noştri şi nu putem să o facem astăzi. Deci, cu siguranţă este o dezamăgire.

Nelson Navarro, turist din Regatul Unit: Este închis pentru public pentru că spun că este grevă. Este o adevarată ruşine pentru că am venit pentru 3 zile şi nu putem merge până sus.

Sindicaliștii spun că societatea care administrează turnul, la care primăria din Paris este acționar majoritar, subestimează costurile de întreținere și fondurile pentru lucrările de renovare care ar trebui făcute înainte de Jocurile Olimpice. Sunt hotărați să continue greva daca primăria nu începe negocierile.

Sofia Messina, turistă din Argentina: Oamenii au nevoie să se audă. Este ceva ce se întâmplă peste tot în lume, nu numai aici.

Ezequiel Messina, turist din Argentina: Oamenii din Franţa au puterea, şi cred că guvernul îi aude pe oamenii de aici, nu la fel de mult ca în alte ţări.

Angajații de la Turnul Eiffel se mai plâng de unele instalațiile vechi care au nevoie de modernizări.

Pierderile din timpul crizei sanitare sunt estimate la aproximativ 130 de milioane de euro, iar bugetul alocat pentru diferite lucrări a depășit 120 de milioane de euro. Este nevoie de o revizuire a bugetelor, mai spun reprezentanții sindicatelor.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite