”Sărbătoarea Prosciutto” a adunat pofticioşi din toată lumea. Italienii din San Daniele se laudă cu gustul unic al preparatului

2 iulie 2023, 20:50

Prosciutto cu smochine, pepene galben, mozzarella sau paște cu prosciutto. Cu asta s-au delectat mii de turiști veniți la San Daniele.

Sunt americancă şi am venit aici să gustăm acest minunat prosciutto şi să vizităm regiunea Friuli. E cel mai bun ! În plus pe el îl cheamă Daniele, de fapt de asta am venit aici. Şi mereu spune că ăsta e cel mai bun prosciutto”, ne-a povestit o turistă.

Suntem din Olanda. Venim aici pentru că tatăl meu s-a născut în Italia. În fiecare an venim aici pentru prosciutto, în fiecare an, da”, ne-a spus un alt turist.

Prosciutto din San Daniele este făcut din pulpă de porc și sare marină, fără conservanți. Porcii provin din 10 regiuni din Italia, iar o coapsă nu poate cântări mai puțin de 12 kg pentru a intră în procesul de producție. Din momentul sacrificării animalului, până când prosciutto ajunge să fie vândut, trebuie să treacă cel puțin 13 luni.

Forma de chitară nu reprezintă doar un factor estetic. Copita este păstrată pentru că drenează umiditatea în interiorul pulpei. Gustul unic al delicatesei din San Daniele este dat de microclimatul zonei.

Sincron Giorgia Salvadori – Prosciuttificio La Glacere: Când vremea permite, sunt închise toate instalațiile și sunt deschise geamurile. Pentru că San Daniele se bucură de curenții care vin de la mare, de la munte, în plus, la poalele orășelului se află râul Tagliamento, care acționează că un climatizator natural al aerului.

La sărbătoarea din regiunea Friuli, turiștii au participat la talk-show-uri și la vizite ghidate în fabricile de prosciutto.

Chiar și cine este la dietă poate mânca prosciutto. Are puține grăsimi, iar 50 de grame conțin 136 de calorii. Pentru a testa dacă este bun, cu acest os de cal se înțeapă prosciutto, apoi mirosul ne spune că este foarte bun!

 

Urmărește-ne pe Google News