„Salata tradiţională cu icre de crap”, un nou produs românesc recunoscut şi protejat în UE

Salata de icre de crap
Salata de icre de crap
29 septembrie 2021, 14:38

Această decizie vine după ce în luna iunie a acestui an, Comisia Europeană a aprobat înscrierea produsului românesc „Salată cu icre de ştiucă de Tulcea” în registrul produselor care beneficiază de Indicaţie Geografică Protejată (IGP), informeaza Agerpres.

Potrivit executivului comunitar, „Salata tradiţională cu icre de crap” este un produs obţinut pe baza icrelor de crap sărate, ulei de floarea soarelui, apă minerală şi suc de lămâie. Produsul este disponibil în două variante: cu sau fără ceapă. „Salata tradiţională cu icre de crap” este produsă din materii prime sau ingrediente care sunt utilizate tradiţional şi se caracterizează prin aspectul său, consistenţa sa, aroma şi gustul său.

Această nouă indicaţie se va alătura celor 1.760 de produse deja protejate la nivel european, a căror listă este disponibilă în baza de date a denumirilor şi înregistrărilor (DOOR).

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite