Rețeta perfectă a berii fără alcool cu ajutorul AI

30 martie 2024, 09:04

Orice-am face, în orice domeniu și subiect, dăm peste A.I. Inteligența artificială e ba un pericol de nedescris, ba soluția salvatoare a omenirii. Adevărul este însă undeva la mijloc: este un instrument prin care putem realiza cele mai banale lucruri de care… nu știam că avem nevoie. Cum ar fi berea fără alcool dar care chiar să aibă gust… de bere. Și unde altundeva se putea întâmpla asta decât în Belgia.

KU Leuven este printre cele mai faimoase universități și centre de cercetare din Europa și din lume. Aici lucrează experți de primă mână în sănătate, tehnologie, chimie. Și… bere.

Gustul, ca și mirosul, sunt printre cele mai subiective simțuri. Spre deosebire de culoare sau duritate, sunt și cel mai greu de reprodus.

Pentru că de fapt, acesta este proiectul celor de la KU Leuven. Să antreneze inteligența artificială, care apoi să dea, într-un fel, rețeta perfectă a berii fără alcool.

Cercetătorii belgieni de la KU Leuven și-au publicat studiile în reviste de specialitate ca Nature Communications, după ce au analizat componentele chimice a peste 250 de beri blonde belgiene și au sintetizat peste 180 de mii de recenzii de bere de pe platforma online RateBeer. Și dacă o țin tot așa, e posibil ca peste puțin timp să apară o bere fără alcool care să nu fie nimic mai prejos decât cea clasică.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite