Probleme la început de an universitar. Studenții le-au reamintit oficialilor că nu au suficiente locuri de cazare

2 octombrie 2017, 17:36

Entuziasmaţi, tinerii din primul an de la ASE au fost ochi şi urechi la deschiderea anului universitar. Gaudeamus, discursurile noilor profesori, dar şi ale colegilor mai mari vor rămân, cu siguranţă, amintiri de neuitat.

Precauţi şi cu teamă că nu este deloc uşor să-ţi găseşti ceva de lucru după facultate, colegii lor mai mari vin cu sfaturi.

Chiar să se angajeze, pentru că bursele sociale sunt mici, iar chiriile, din ce în ce mai mari. Cu 578 de lei lună nu poţi să găseşti nici măcar un loc într-o garsonieră, spun studenţii.

Mulţi clachează şi pentru că nu sunt pregătiţi cum trebuie în liceu. Numai anul trecut, la ASE, peste 600 de elevi au fost exmatriculaţi după prima sesiune pentru că n-au reuşit să treacă de examene.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, crede însă că este nevoie de o reformă a materiilor pentru că programul elevilor este prea încărcat. În plus, ideea ministrului Educaţiei cu manualul unic nu este de neglijat.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea:  Sincer, poate atunci când am învăţat noi, când eram în facultate, poate eram mai proşti. Aveam un singur manual. Nu pentru toate materiile, dar pentru o materie. Şi se pare că au ieşit, totuşi, ingineri, economişti, profesori.

De la malul mării, preşedintele Klaus Iohannis a transmis că universităţile trebuie să promoveze adevărul, gândirea critică şi moralitatea în tot ceea ce fac.

Preşedintele României, Klaus Iohannis: Ani de-a rândul, această credibilitate a fost zguduită de o serie de scandaluri de plagiat. Din nefericire, chiar şi astăzi găsim scuze pentru a nu avea o bază de date publică a lucrărilor de doctorat. De asemenea, nu avem o soluţie permanentă pentru acreditarea şcolilor doctorale.

Un mesaj mai…special la începerea anului universitar l-a avut ministrul Educaţiei.

Liviu Pop, ministrul Educaţiei: „Fiecare copil trebuie și merită să aibă acces direct la școală, educație, studii, fiecare copil merită un viitor. Un viitor mai… bun decât cel prezent. Una dintre prioritățile mele este restaurarea respectului pentru profesor. Uitați-vă cu atenție la profesorii voștri și respectați-i, învățând de la ei. Educația înseamnă respect, iar educația este pilonul de bază al unei societăți sănătoase”.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite