Primarul Sectorului 1 al Capitalei, trimis în judecată într-un dosar de folosire a funcţiei pentru favorizarea unor persoane. Clotilde Armand: Un caz penibil

25 aprilie 2024, 16:58 (actualizat 25 aprilie 2024, 21:04)

Primăriţa Sectorului 1 din partea USR, Clotilde Armand, a fost trimisă joi în judecată, iar liberalul Iulian Dumitrescu, urmărit penal într-un dosar de corupţie, şi-a depus candidatura pentru un nou mandat de şef al Consiliului Judeţean Prahova. Ambele partide încearcă să justifice prezenţa la alegeri a celor doi, în condiţiile în care anticorupţia este o temă importantă în campania electorală a celor două formaţiuni.

Anunțul că actuala primariță a Sectorului 1, Clotilde Armand a fost trimisă în judecată a venit chiar în timpul conferinței de presă care a precedat depunerea candidaturii lui Nicușor Dan pentru un nou mandat. A plecat înainte de a raspunde întrebărilor jurnaliștilor, așa că reacția a venit din partea șefului ei de partid, Cătălin Drulă.

Cătălin Drulă, președintele USR: Nu sunt surprins. Ieri a fost trimisă în judecată Flavia Boghiu, viceprimarul USR. Sunt niște dosare fake, sunt hărțuiri politice împotriva unor oameni, în care nu există nicio acuzație reală că ar fi pus mâna pe vreun ban. Când un regim devinde de opresiune, rezistența devine datorie.

Trimisă în judecată pentru folosirea funcției pentru favorizarea unei persoane, Clotilde Armand și-a depus deja candidatura pentru un nou mandat în fruntea Sectorului 1. Ea a venit astăzi, împreună cu liderii Dreptei Unite, să-l susțină pe Nicușor Dan la depunerea candidaturii de primar la Primăria Generală.

Nicușor Dan, candidat independent la Primăria Capitalei: Va fi o luptă între oameni care doresc pur și simplu respectarea legii, care doresc pur și simplu funcționarea instituțiilor, care doresc o justiție corectă și clanuri care s-au învățat să sugă de la bugetul statului.

De la Timișoara, unde este și un scandal legat de declarația de avere a primarului și candidatului USR Dominic Fritz, Marcel Ciolacu a ironizat acuzațiile Dreptei Unite și i-a dat un sfat primăriței Clotilde Armand.

Marcel Ciolacu, premierul României: Părerea mea – să-și ia un avocat bun. Să iei bani ca primar, din fonduri europene, n-am mai auzit până la doamna Clotilde. PSD-iștii au pus judecătorii și procurorii să-i facă casă domnului Fritz. Eu cred că noaptea, domnul Robu și cu Simonis i-au modificat declarația de avere.

Și PNL are de gestionat o situație delicată. Urmărit penal pentru corupție, Iulian Dumitrescu și-a depus candidatura pentru un nou mandat de președinte al Consiliului Județean Prahova. Spune că e nevinovat și că are obligația să candideze din nou. Deocamdată, liberalii au sesizat Comisia de arbitraj a partidului , dar n-au nominalizat vreun alt candidat în Prahova.

Ionuț Stroe, purtător de cuvânt al PNL: Organizația județeană și-a asumat întreaga responsabilitate politică pentru acest gest de a nu solicita avizul și validarea Biroului Național pentru această candidatură. Așteptăm o decizie din partea Curții de onoare și arbitraj a PNL.

Înscrierea candidaților la alegerile locale se termină pe 30 aprilie.

Clotilde Armand: Un caz penibil

Clotilde Armand a declarat că trimiterea sa în judecată pentru comiterea infracţiunii de folosire a funcţiei pentru favorizarea unor persoane reprezintă un „caz penibil”, deschis la plângerea fostului edil al Sectorului 1 Dan Tudorache, cu acuzaţii „ridicole”.

„În urmă cu câteva ore mi-am anunţat candidatura pentru un nou mandat la Primăria Sectorului 1 şi mi-am depus la Biroul Electoral candidatura. I-am transmis lui Ciolacu că Alianţa Dreapta Unită o să-l trimită înapoi la covrigăria lui. La două ore după am aflat de la televizor că am fost trimisă în judecată pentru că am implementat un program anticorupţie în administraţia locală. Un caz penibil, deschis la plângerea lui Dan Tudorache, cu acuzaţii ridicole, în care au inventat un prejudiciu de 3.000 euro. Un dosar în care Marcel Ciolacu a schimbat 4 procurori până a găsit unul din provincie pe care l-a avansat să mă ancheteze (…) iar Alina Gorghiu a ajuns unealta PSD în demolarea Justiţiei”, a scris Clotilde Armand pe Facebook.

Potrivit edilului Sectorului 1, când dosarul va ajunge în instanţă, va demonta „această făcătură”.

Potrivit unui comunicat al Parchetului, în perioada mai 2022 – august 2022, în calitate de primar al Sectorului 1, fiind în exercitarea atribuţiilor de serviciu, ca urmare a emiterii dispoziţiei nr. 715/18.02.2022 prin care s-a desemnat manager al proiectului „Îmbunătăţirea capacităţii administrative locale privind dezvoltarea, implementarea şi promovarea măsurilor anticorupţie”, în baza unei rezoluţii infracţionale unice, Clotilde Armand a emis patru dispoziţii care au produs foloase materiale pentru sine, beneficiind de majorări ale indemnizaţiilor lunare în sumă de totală de 18.720 lei (venituri brute), după cum urmează:

*în data de 06.05.2022, a emis dispoziţia nr.1708/06.05.2022 prin care, pentru timpul lucrat în luna aprilie 2022 în cadrul echipei de management a proiectului, şi-a majorat indemnizaţia lunară aferentă lunii aprilie 2022 cu suma de 3.744 lei, din care a încasat suma de 2.191 lei în contul personal, diferenţa de 1.533 lei reprezentând impozite şi contribuţii, fiind reţinută şi transferată de angajator la bugetul de stat;

*în data de 07.06.2022, a emis decizia nr.2156/07.06.2022 prin care, pentru timpul lucrat în luna mai 2022 în cadrul echipei de management a proiectului, şi-a majorat indemnizaţia lunară aferentă lunii mai 2022 cu suma de 5.616 lei, din care a încasat suma de 3.285 lei în contul personal, diferenţa de 2.331 lei reprezentând impozite şi contribuţii, fiind reţinută şi transferată de angajator la bugetul de stat;

*în data de 05.07.2022, a emis dispoziţia nr.2517/05.07.2022 prin care, pentru timpul lucrat în luna iunie 2022 în cadrul echipei de management a proiectului, şi-a majorat indemnizaţia lunară aferentă lunii iunie 2022 cu suma de 3.744 lei, din care a încasat suma de 2.191 lei în contul personal, diferenţa de 1.533 lei reprezentând impozite şi contribuţii, fiind reţinută şi transferată de angajator la bugetul de stat;

*în data de 01.08.2022, a emis dispoziţia nr. 2853/01.08.2022 prin care, pentru timpul lucrat în luna iulie 2022 în cadrul echipei de management a proiectului, şi-a majorat indemnizaţia lunară aferentă lunii iulie 2022 cu suma de 5.616 lei, din care a încasat suma de 3.285 lei în contul personal, diferenţa de 2.331 lei reprezentând impozite şi contribuţii, fiind reţinută şi transferată de angajator la bugetul de stat.

În timpul anchetei, Clotilde Armand a reclamat faptul că primii trei procurori din dosarul său au fost schimbaţi „până au găsit pe cineva care să semneze actele de acuzare”. 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite