Părinții resping propunerea de extindere a duratei anului școlar. Ei cer calitate nu cantitate. Ministrul Educației: Un elev din Germania face cu peste 2 ani de școală în plus, în raport cu unul din România

12 aprilie 2021, 15:04

Sorin Cîmpeanu a adus ca argument pentru extinderea duratei anului școlar, exemplul Germaniei unde copiii învață, per total, pe parcursul întregului proces educațional, cu peste doi ani de școală în plus față de elevii din România.

Ministerul Educației va avea inițiativa lansării în dezbatere publică a propunerii de extindere a duratei anului școlar. Pentru cea mai mare parte a elevilor, durata anului școlar este, în România de 34 de săptămâni. Sunt state, dau exemplu Germania, în care durata anului școlar este de 42 de săptămâni. Dacă veți face o mică diferență, opt săptămâni în fiecare an înmulțit cu numărul anilor de școală înseamnă, deja, peste doi ani de școală în plus pe care îi face un elev din Germania, în raport cu un elev din România. ori lucrurile astea se fac sitmțite la nivelul pregatirii elevilor, la nivelul examenelor internaționale PISA, a declarat la TVR, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

Iulian Cristache, președintele Federației Naționale a Asociațiilor de Părinți a declarat că mare parte dintre părinți resping această propunere.

Părinții spun că nu-și doresc acest lucru, argumentând printr-un proces educațional de calitate, nu cantitativ. Numai că acest lucru poate fi argumentat corect numai până la un anumit punct – pentru că noi nu vom avea o resursă umană calificată peste noapte într-un an, doi, trei și e nevoie de o politică publică care să formeze o resursă umană calificată, care va apărea în 10 ani cel mai devreme, nu vom avea o curiculă adaptată pentru că specialiștii de la Institutul de Științe ale Educației spun că actuala curriculă este adaptată (..)

Ministrul Educației: Elevii ar putea învăța în trimestre, în loc de semestre, de la toamnă

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite