„Nu mai am nici lacrimi, aşa de mult am plâns. Cel mai rău e acum”. Rudele ucrainenilor prizonieri la ruşi se tem că după prăbuşirea avionului la Belgorod nu vor mai avea loc schimburi

27 ianuarie 2024, 10:34 (actualizat 27 ianuarie 2024, 10:38)

Rudele ucrainenilor prizonieri de război la ruşi se tem că după prăbuşirea avionului la graniţa Rusia-Ucraina nu vor mai avea loc schimburi de prizonieri. Dacă până de curând sperau să-i revadă acasă, familiile prizonierilor de război sunt acum deznădăjduite şi nu se gândesc decât la chinurile şi tortura la care sunt supuşi militarii aflaţi în mâinile ruşilor.

Rudele luptătorilor din celebrul detaşament Azov, luaţi prizonieri de ruşi, sunt aproape zilnic în stradă, pentru a cere eliberarea lor.

Iefhenia Sinelnyk, sora unui prizonier de război: Nu mai am nici lacrimi, aşa de mult am plâns. Cel mai rău e acum. Cu toţii speram că vor fi schimburi de prizonieri în mod constant. Facem apel la toate ţările, la toţi oficialii să nu uite că, în captivitate la ruşi, viaţa nu e garantată.

Citeşte şi Rusia difuzează imagini cu „prizonieri de război ucraineni” urcând la bordul avionului doborât

Vin la demonstraţii şi foşti prizonieri de război. Ei povestesc calvarul trăit în captivitate, la ruşi, şi spun că nici acum nu sunt complet restabiliţi din punct de vedere psihic.

Ilia, fost prizonier de război: Cam o lună de zile după eliberare nu-mi venea să cred că sunt acasă. Sunt nişte sentimente pe care nici nu vi le pot reda, dar este clar că nu voi uita niciodată perioada aceea. 

La începutul acestui an, cu medierea Emiratelor Arabe Unite, a avut loc cel mai mare schimb de prizonieri de război – peste 200 de oameni de fiecare parte. Acum însă, nimeni nu ştie când şi dacă vor fi reluate schimburile de prizonieri.

Citeşte şi Un avion militar rusesc cu 65 de prizonieri ucraineni s-a prăbuşit în regiunea Belgorod. Toate persoanele aflate la bord au murit. Ucraina acuză acțiuni menite să destabilizeze situația țării

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite