Moneda lui Trump, de la ascensiune rapidă la prăbușire
Cu toții am avut, la un moment dat, tentația de a ne îmbogăți rapid. Iar criptomonedele par să fie una dintre acele soluții rapide.
Doar că ele nu sunt pentru oricine și, mai ales, nu sunt o metodă sigură de a-ți investi toate economiile. Riști să nu rămâi cu nimic. Și dacă în piață sunt figuri importante care influențează direcția criptomonedelor, trebuie să știți că piața reacționează imediat când lucrurile nu merg bine
Hai să luăm exemplul monedei lui Donald Trump. S-a lansat la jumătatea lunii ianuarie la 27,25 de dolari. În doar o zi, aproape că și-a triplat valoarea și a ajuns la 71,62 de dolari. Părea o mină de aur pentru investitori. Dar acesta a fost punctul maxim. A urmat un declin rapid: la o săptămână de la lansare, moneda ajunsese deja la 28,88 dolari, aproape de valoarea inițială. Iar prăbușirea a continuat. La jumătatea lunii februarie valora puțin peste 16 dolari, iar ieri era la doar 12 dolari. Dacă facem un calcul simplu, vedem o scădere de 56% față de momentul lansării și de 83% față de vârful din ianuarie.
Și dacă moneda liderului de la Casa Albă a avut un traseu descendent, nici cea a Prime Doamne nu a avut o soartă mai bună. Moneda Melania Meme a fost lansată la 8,71 dolari. A crescut rapid la 12,36 dolari în doar două zile, dar minunea a fost de scurtă durată. La o săptămână de la lansare, moneda scăzuse la 2,5 dolari, ceea ce înseamnă o prăbușire de peste 70%. Trendul descendent a continuat, iar ieri moneda se vindea cu doar 0,79 dolari. Practic, cine a cumpărat moneda la lansare și a investit 100 de dolari, acum are în cont puțin peste 9 dolari.
Așadar, înainte de a investi în criptomonede, analizați bine situația. Nu contează cine este în spatele unei monede virtuale, piața este imprevizibilă și nimeni nu este imun la prăbușiri spectaculoase. În acest joc, câștigă doar cei care știu să riște și să se retragă din joc la timp.