Moaștele Sfintei Ana, aduse la Mănăstirea Oașa. Sfânta Ana, mama Fecioarei Maria, este considerată ocrotitoarea maternităţii, iar moaștele ei fac parte din patrimoniul Italiei
Moaștele Sf Ana au fost aduse în Italia, la Bologna în anul 1435. Și de atunci nu au fost scoase niciodată din țară.
Mii de credincioși au trecut pe la raclă cu moaștele sfintei Ana să se închine.
Sfânta Ana este celebrată de credincioșii catolici pe 26 iulie, iar de cei ortodocși pe 9 septembrie.
Ana a dat naștere Fecioarei Maria
Sfânta Ana a fost mama Fecioarei Maria și, potrivit scrierilor bisericești, ea ar fi provenit dintr-un neam preoțesc și era mezina preotului Matan. Sfânta Ana a fost cununată cu înțeleptul Ioachim din Galileia și, conform Evangheliei, Ioachim era mâhnit de faptul că nu pot avea copii, dar nu se mânia împotriva lui Dumnezeu, ci întotdeauna spunea: „Mă voi retrage în pustiu și voi sta și nu voi mânca nimic, ci mă voi ruga și voi plânge, până când Dumnezeu va da roada pântecelui soției mele”.
Și după multă vreme de rugăciune și post, prin rânduiala lui Dumnezeu, cei doi au avut un copil la bătrânețe, pe Fecioara Maria. Conform scrierilor bisericești, pe când Fecioara Maria era mică, Sf. Ana ar fi dus-o și lăsat-o la Templu, drept orfană neprihănită. Din acest motiv, Sfânta Maria a rămas orfană de timpuriu, chiar dacă tatăl său a trăit până la 80 de ani și mama, Sf. Ana, până la vârsta de 69 de ani. După ce și-a încredințat fiica Templului, Sf. Ana și-a dedicat restul vieții rugăciunilor și postului. A făcut mult bine oamenilor aflați la nevoie, pentru a împlini cuvântul Domnului. Pentru însemnătatea faptelor ei, oamenii o respectă cu sfințenie pe Sfânta Ana.