Maternitatea Polizu, modernizată cu o investiție de peste trei milioane de euro

29 aprilie 2025, 19:54 (actualizat 29 aprilie 2025, 19:59)

Mai multe secții din vechea Maternitate Polizu, din București, au fost reabilitate și modernizate cu finanțare de la Organizația Salvați Copiii. S-au refăcut instalațiile electrice, termice și sanitare, ventilația și climatizarea iar saloanele și sălile de operații au fost dotate cu echipamente medicale de ultimă generaţie. Totul a costat peste 3 milioane și jumătate de euro.

După mai bine de 40 de ani, Blocul Operator, Secția ATI și spațiile adiacente, din Maternitatea Polizu, au fost în sfârșit renovate complet.

Lucrările au fost realizate cu sprijinul organizației Salvați Copiii care a asigurat finanțarea așa că reabilitarea s-a încheiat în doar 9 luni. Noua aparatură, mai performantă, va permite medicilor să intervină mult mai precis și să crească șansele de supraviețuire ale prematurilor.

PAULA CRISTINA SILVIA PĂUN – pacientă: A trebuit să nasc mai devreme la 35 de săptămâni. Cel mic a fost pus la incubator a fost pus puțin si la oxigen. Ca și pacient te simți mai bine mai, în siguranță. Să ai condițiile necesare mai ales după operația de cezariană

GABRIELA ALEXANDRESCU – preşedinte Executiv Salvaţi Copiii România: În afara de renovare și modernizare am reusit să luăm și echipamente importante pentru secția de neonatologie. Am achiziționat inclusiv un generator electric ce poate susține întreaga actvitate a spitalului în caz de avarie electrică.

LEONARD NĂSTASE – medic primar neonatolog, Maternitatea Polizu: Noi observăm că putem să punem un diagnostic mult mai rapid, de exemplu primele 72 de ore pentru un prematur. Trebuie să ne orientăm modificările sunt foarte dinamice și atunci cu această aparatură noi putem să ne orientăm foarte repede ce se întâmplă cu ei.

Secția de Terapie Intensivă a beneficiat, de asemenea, de schimbări semnificative.

dr. MIHAELA CONCI – medic primar ATI, şef secţie ATI, Maternitatea Polizu: S-au refăcut instalatiile electrice, s-au refăcut circuitele gazelor medicinale, s-au schimbat circuitele epimediologice de intrare si de iesire a pacientelor, a deseurilor. Practic s-a refăcut complet infrastructura secției.

ELISA OLARU – jurnalist TVR: Pe Secția de Obstetrică-Ginecologie 4, de la Maternitatea Polizu, toate cele 14 saloane au fost renovate și dispun acum de grupuri sanitare. Până de curând, cele 58 de mame internate aici aveau la dispoziție doar 5 toalete.

DANIELA OPRESCU – medic primar, şef secţie obstetrică ginecologie 1, Maternitatea Polizu: Arătăm ca în anii 70 cam așa era – cu faianță cu gresie, adică a trebuit să ne adaptăm și noi la secolul XXI. Aș dori ca pacienții să vină mult mai încrezători ca și la stat se poate.

AMIRA MOLDOVEANU – medic specialist, coordonator al blocului operator: Deschiderea blocului operator reprezintă practic o reînoire a angajamentului față de viață, față de sănătatea femeii și față de fiecare pacientă care ne calcă pragul spitalului.

Investiția totală s-a ridicat la peste 3.600.000 de euro.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite