Luxemburg, marea cetate de necucerit. Un city break pornește de la 399 de euro/persoană

8 iunie 2017, 09:51

În ciuda diferențelor culturale și al influențelor europene, Luxemburg și-a păstrat spiritul regal. Țara este plină de castele și palate ridicate cu secole în urmă. Este un amestec interesant între modernitate, o economie foarte stabilă, istoria lungă și poziția naturală excelentă.

Capitala Luxemburg are o poziție spectaculoasă pe o colină pitorească la intersecția a două râuri. Un sfert din suprafața totală a orașului este ocupată de parcuri și păduri. Locuitorii se bucură astfel de una dintre cele mai curate regiuni europene. Simbolul locului este Palatul Ducal, reședința Marii Familii Ducale. Edificiul are influențe germane și franceze, iar în apropiere se găsește Biserica Fecioarei Maria, cu arhitectura gotică impresionantă.

Cel mai important edificiu religios este Catedrala Notre Dame, în stil gotic, renumită pentru că adăpostește cavoul familiei regale. Cazematele Bock și Petrusse, fortificate de mai multe ori de-a lungul timpului, sunt unele dintre cele mai bine păstrate construcții medievale ale statului. Contele Siegfried a ridicat cel mai impozant castel din Luxemburg, aflat pe colina stâncoasă a Bock-ului. Construcția a fost extinsă de mai multe ori și cuprinde acum tuneluri secrete care ajung până la cele mai importante puncte ale orașului.

Este, de fapt, un adevărat oraș în interiorul muntelui. În orășelul Clervalux se află un castel care adăpostește documente, fotografii și machete reprezentative cu toate castelele luxemburgheze, dar și un muzeu de arme. La fel de interesante sunt Castelul din Larochette, Castelul Meysembourg, înconjurat de valea Manzebaach, sau Castelul din Viaden, în stil gotic cu influențe romanice, precum și Casa lui Victor Hugo din Viaden, unde sunt expuse manuscrisele artistului și mobilierul original al casei în care a locuit.

Un punct de atracţie sunt băuturile locale. Există o sumedenie de micro-berării ce produc cinci soiuri celebre de bere, dar și două soiuri de vin nobil. Și tot aici se găsesc cele mai multe restaurante din lume decorate cu Stele Michelin, datorită preparatelor tradiționale cu influențe franceze, germane, italiene și spaniole, multe gătite după rețete regale.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite