Jocurile Olimpice din Franța, o olimpiadă a gastronomiei! Parisul va deveni un imens restaurant
Restaurantele din satul olimpic vor pregăti peste 40 de mii de mese în fiecare zi.
Toate detaliile sunt puse la punct încă de acum.
Bucătari renumiți, unii dintre ei cu stele Michelin, s-au întrecut în ingeniozitate și au propus meniuri care să pună în valoare rafinata gastronomie franceză.
Amandine Chaignot, chef: „Am fost rugaţi să propunem reţete cu 12 feluri. Aşa va fi. Avem gustări reci, feluri principale şi deserturi. Azi am gătit o pasăre de curte, prăjită încet, cu sos de raci.„
Nu vor lipsi nici bucătăriile mobile cu produse locale, bazate pe alimente sănătoase, baghete proaspete și o mare varietate de pâini speciale și patiserie.
Vinul va lipsi din toate meniurile de la restaurantele sportivilor din satul olimpic.
Helene De France, nutriționistă, fostă campioană olimpică: „E o bună ocazie pentru sportivi să descopere unele lucruri, ori de câte ori vor avea un moment liber. Şi e bine că bucătarii pot propune feluri de mâncare proprii, pe lângă preparatele clasice franceze care vor fi disponibile.„
Organizatorii spun că în țara brânzeturilor, a jambonului și baghetei vor fi distribuite peste 13 milioane de porții, de la mic dejun și până la cină, recepții sau puncte mobile cu bucătărie rapidă. Cei peste 15 mii de sportivi, personal, jurnaliști sau spectatori, cu toții se așteaptă să mănânce bine în timpul Jocurilor Olimpice, iar așteptările lor vor fi pe deplin satisfăcute, mai spun organizatorii.