AI, în licee şi facultăţi. SARO este prima tehnologie de inteligenţă artificială motivaţională din educaţie
Elevii şi studenţii din România sunt invitaţi să interacționeze cu instrumentele inteligenţei artificiale, într-un mod constructiv. Un proiect AI motivațional îi îndeamnă pe tineri să renunțe la ideea de a pune inteligența artificială să le rezolve temele sau proiectele și îi stimulează să învețe, să fie creativi și curioși.
Bine aţi venit, nu sunteţi aici din întâmplare. Astăzi nu este doar despre tehnologie, nu este doar despre inteligenţa artificială.
SARO este prima tehnologie de inteligenţă artificială motivaţională din educaţie. Ii pune pe elevi să găsească soluţii şi îi motivează să se pregătească pentru examene şi proiecte.â
Învăţarea capătă un ritm nou. Nu mai este despre memorare, ci despre curiozitate şi descoperire.
100 de studenţi de la Facultatea de Marketing din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucureşti utilizează deja instrumentul.
Prof. univ. dr. Ioana Cecilia Popescu, decan Facultatea de Marketing, Academia de Studii Economice din Bucureşti: Am constatat, în ultimul timp, că a crescut foarte mult nivelul de anxietate. Evident că noi nu putem să stăm de vorbă unu la unu cu fiecare dintre ei. Noi vom afla ce îi preocupă şi vom putea să rezolvăm problemele lor în felul acesta mult mai repede.
Paul Apostol, fondator Digital Nation: În funcţie de obiectiv, poate să te ghideze, să te motiveze să te antrenezi pentru obiectivul tău. Generează recuperarea procesului de învăţare. Nu predă, nu evaluează, nu corectează. Singurul AI care nu îţi va rezolva tema, ci te va convinge să o rezolvi tu.
În curand se va face o testare în mai multe licee de stat.
Daniel David, ministrul Educaţiei şi Cercetării: Pentru mine testarea nu este legată doar de eficienţă, cât de eficient este sistemul. Contează foarte mult constrângerea etică, adică cum protejăm copiii de tehnologie, în sensul că tehnologia trebuie să fie un lucru bun, nu un lucru rău şi, în acelaşi timp, cum asigurăm partea asta de siguranţă. Dacă vom fi siguri că lucrurile funcţionează bine, vom generaliza aceste sisteme.
Instrumentul de inteligenţă artificială comunică prin mesaje scrise, vocale și imagini doar pe WhatsApp. Liceele interesate pot aplica până pe 30 aprilie.