Geamuri bătute în cuie și un tavan care riscă să se prăbuşească, la o școală reabilitată în 2009

13 octombrie 2017, 09:21

Acum este nevoie de o sumă imenă pentru a repara ce s-a făcut atunci în bătaie de joc. Firma care a făcut lucrările este de mulţi ani în faliment, iar autoritățile locale și reprezentantii Inspectoratului Școlar dau vina unii pe alții pentru lucrările dezastruoase. Școala a fost construită cu bani de la Banca Mondială.

Geamurile școlii din Darabani nu se deschid niciodată, fiindcă sunt bătute în cuie ca să nu cadă. La o singură sală de clasă, părinții au pus mână de la mână și au tăiat o bucată de geam. Au înlocuit-o cu o fereastră termopan care se deschide și astfel se poate aerisi.

De ce au fost făcute geamurile  în acest fel, nu am aflat. Și ușile sunt făcute la fel de prost, iar prin tavanul din rigips și plastic, fără izolație, se infiltrează apa.

Garanția lucrărilor a expirat în doi ani, iar firma care le-a executat este în faliment. Între timp, au decedat acționarul și primarul din Darabani care a recepționat lucrarea. Așa că acum, nimeni nu mai răspunde pentru ce s-a construit în urmă cu 8 ani. Abia în primavară, noua conducere a atras atenția că cei 175 de copii nu sunt în siguranță în școală.

Reprezentanții primăriei susțin că nu au bani pentru reabilitarea școlii. Mai mult, nu ar avea nici de ce, spun ei. Susțin că școala nu e proprietatea lor. Reprezentanții Inspectoratului Școlar Botoșani spun însă că toate unitățile de învățământ din România sunt administrate de autoritățile locale.

Lucrările de mântuială, terminate în 2009, trebuie acum reparate cu alți 150 de mii de lei.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite