Elevii, supărați că nu există o bună organizare în ceea ce privește programul lor din timpul grevei. Părinții, îngrijorați de apropierea examenelor
În următoarele zile, elevii de clasa a 12-a ar trebui să se înscrie la examenul de Bacalaureat. Și nu știu cum vor face acest lucru, dacă greva se prelungește.
Și ceilalți elevi au programul dat peste cap. Unele ore se fac, altele nu.
În școlile și liceele în care cursurile au fost suspendate, elevii se simt ca în vacanță.
În Constanța, mai mult de jumătate din numărul cadrelor didactice sunt în grevă.
Prof. Iosif Mitică, președintele SLSI Constanța: Dacă priorității nr. 1 îi aloci 2,2% din PIB, în timp ce legea spune 6%, dacă tu accepți să acoperi găruile din sistem cu 4.200 de necalificați, dacă știi că debutanții din învățământ, cu indemnizație de hrană cu tot primesc un salariu net de 2.500 – 2.600 de lei și nu avem cu ce să împrospătăm corpul profesoral, este clar că ne privești în ochi și ne minți și cred că asta i-a încrâncenat și mai tare pe colegii noștri.
Cătălina Zait, profesoară de psiho-pedagogie specială, Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă „Delfinul” Constanţa: Am fost la școală, s-au ținut cursurile în mod obișnuit, doar o singură oră a participat la grevă.
În unitățile în care învață copii cu cerințe speciale, profesorii au găsit soluții ca ei să vină la școală.
Asociația Elevilor din Constanța susține acțiunea de protest a cadrelor didactice.
Francesco Cardello, vicepreședinte, Asociația Elevilor din Constanța: E o luptă pentru calitatea educației și pentru viitorul nostru. Salariile lor trebuie să reflecte importanța și valoarea pe care o au în societatea noastră.
Pe 16 iunie, elevii intră în vacanță. Iar cei din anii terminali, chiar mai repede, pe 2 și 9 iunie.