După Brexit, engleza rămâne cea mai populară și cel mai des folosit instrument în comunicare și în luarea deciziilor la nivelul Uniunii Europene

6 noiembrie 2019, 14:01

La Bruxelles, limba engleză este prezentă peste tot, practic deține supremația. De la pub-urile engleze și irlandeze până la librăria Waterstone, dar, mai ales în Parlamentul European, unde există un grup important de translatori și traducători alcătuit din 270 de oameni. Ei asigură comunicarea între comisari, parlamentari, funcționari în 24 de limbi oficiale ale Uniunii.

Jaume Duch purtător de cuvânt al Parlamentului European: „Engleza este, desigur, cel mai des vorbită limbă, cel puţin la nivel neoficial, în instituţiile europene. Majoritatea funcţionarilor din instituţii vorbesc engleza sau sunt capabili să vorbească în engleză. Mulţi europarlamentari, care nu sunt britanici, pot vorbi engleza şi pe culoare sau în săli poţi vedea că mulţi parlamentari folosesc engleza pentru a discuta, pentru a negocia, pentru a-şi îndeplini atribuţiile şi acest lucru nu se va schimba. „

Potrivit unui studiu realizat de Parlamentul European, engleza este cea mai des întâlnită limbă. 38% dintre europeni vorbesc engleza și numai 12% franceza. Urmează germana, cu 11%, și spaniola, cu 7 procente.

Toate cele 24 de limbi oficiale din Uniune au același statut cu engleza, dar cea din urmă este limba oficială nu numai în Marea Britanie, ci și în Irlanda, alături de irlandeză, și în Malta, alături de malteză.

Deși translatorii de la Bruxelles sunt foarte bine pregătiți, nu poți găsi oameni care să cunoască toate cele 24 de limbi, așa că, pentru a traduce, de exemplu, din estonă în greacă, suportul este limba engleza.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă