Via Transilvanica poate fi explorată virtual cu Google Street View

Via Transilvanica
Via Transilvanica
24 octombrie 2023, 14:20

Drumul lui Balint, cu tricicleta sa, a început în vara acestui an, pe 7 august. A avut șapte pene de cauciuc, dar nu a renunțat. Este, așa cum se prezintă, un veteran al traseelor uriașe și în alte părți ale lumii. Mergea între 8 și 10 ore pe zi. De multe ori pedala, dar s-a folosit și de motorul electric al vehiculului. Acum ne arată, pe laptop, rezultatul muncii sale. Intri pe site-ul Via Transilvanica și accesezi harta Street View. Imediat poți să străbați, digital, tot traseul.

Balint Gyula, designer şi călător: Ideea aceasta de a traversa diferite zone culturale, în care călătorii pot să experimenteze gastronomia locală, cultura locală, peisajele locale și în mod foarte concentrat, este o experiență foarte faină.

Via Transilvanica este și cea mai mare galerie de artă din lume. La fiecare kilometru a fost amplasată câte o bornă artistică, de 250 de kiograme, din andezit. Cele 1.400 de borne sunt operele a 80 de artiști plastici.

Alin Ușeriu, coordonator Via Transilvanica: Pe Via Transvilvanica te vei întâlni pe ține. Și asta cred că este marea întâlnire pe care o căutăm cu toții. Țara se va dezvălui într-un fel pe care nu l-am știut. Au mers inclusiv oameni cu dizabilități. Am întâlnit chiar anul acersta oameni nevăzători, oameni care au mers în cărucior cu rotile.

De la Putna până la Turnu Severin, de-a lungul a 1.400 de kilometri, Via Transilvanica străbate 7 ținuturi, 400 de comunități locale. Numai în acest an peste 15.000 de turiști au abordat această poveste românească.

Traseul, dat în folosință în octombrie 2022, a revigorat economic în special zonele rurale pe care le străbate, unde s-au dezvoltat mici afaceri locale.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite