Bucharest Street Food Festival a atras mii de oameni. Bucătăria stradală, o industrie în plină ascensiune
Până acum 6 ani, Andrei lucra într-o corporaţie. Acum, biroul lui a fost înlocuit cu o rulotă, în care găteşte mâncare tradiţională mexicană.
[CG :-TVR INFO 2022 V1-02 ALB_2 (NUME-FUNCȚIE)ANDREI CERBUbucătar]
<SINCRON Andrei Cerbu – bucătar >
(15.37) Am renunţat la a stă 8 ore pe scaun pentru a stă 18 ore în picioare, în food truck, dar vorbind cu lumea, glumind cu clienţii, văd sute de clienţi zilnic care ne ştiu şi sunt mulţumiţi de produsele noastre . Asta e o împlinire. (15.53)
Altă rulotă, altă poveste. Stere şi Alexandra sunt soţ şi soţie şi de un an şi-au pus pe picioare afacerea. El fost jandarm, ea fost agent de vânzări.
[CG :-TVR INFO 2022 V1-01 ALB (TITLU)STREET FOOD, O INDUSTRIE ÎN PLINĂ ASCENSIUNE]
[CG :-TVR INFO 2022 V1-02 ALB_2 (NUME-FUNCȚIE)ALEXANDRA SPONTEantreprenor]
< SINCRON Alexandra Sponte – anteprenor>
(17.08) Am preluat această afacere recent. Este practic, al doilea mare eveniment al nostru. Din pasiune, pentru că soţul este foarte pasionat de bucătărie şi aşa am decis să ne deschidem propria noastră afacere. (17.24)
[CG :-TVR INFO 2022 V1-01 ALB (TITLU)STREET FOOD, O INDUSTRIE ÎN PLINĂ ASCENSIUNE]
În spatele acestor bucătării pe patru roţi se învârt afaceri de mii de euro, unde chiar dacă investiţia nu este una consistentă, muncă în schimb este pe măsură. Cu 30.000 de euro poţi să îşi cumperi o astfel de bucătărie complet utilată, ce-i drept, la mâna a două.
[CG :-TVR INFO 2022 V1-02 ALB_2 (NUME-FUNCȚIE)MĂDĂLINA CHIŢUjurnalist TVR]
<STAND-UP Mădălina Chiţu – jurnalist TVR>
(10.36) Industria street food-ului din România sare de 15 milioane de euro şi creşte de la an la an, mai ales că şi românii au prins gustul festivalurilor culinare. (10.45)
[CG :-TVR INFO 2022 V1-01 ALB (TITLU)STREET FOOD, O INDUSTRIE ÎN PLINĂ ASCENSIUNE]
Pofticioşii atraşi de mirosuri cărora cu greu le rezişti aşteaptă chiar şi zeci de minute că să îşi cumpere preparatul dorit.
[CG :-TVR_INFO_2022_V1-VOX – pagină goală ]
VOX
(20.06) Este altfel decât ce gătim acasă şi ne place diferenţa, să încercăpm, să vedem. Poate ne dau şi idei. (20.15)
[CG :-TVR_INFO_2022_V1-VOX – pagină goală ]
VOX
(13.07) Nu ştiam că în acest weekend o să fie organizat acest street food. Este foarte drăguţ. (13.11)
[CG :-TVR_INFO_2022_V1-VOX – pagină goală ]
VOX
(13.48) Căutam preparate tradiţionale, dar am găsit arepas şi sunt foarte bune. (13.44)
[CG :-TVR_INFO_2022_V1-VOX – pagină goală ]
VOX
(16.21) Cea mai bună idee, îmi place să mănânc. (16.23)
[CG :-TVR INFO 2022 V1-02 ALB_2 (NUME-FUNCȚIE)REPORTER: MĂDĂLINA CHIŢUimagine: Marius Gheorghiu]
[CG :-TVR INFO 2022 V1-01 ALB (TITLU)STREET FOOD, O INDUSTRIE ÎN PLINĂ ASCENSIUNE]
Cine nu a ajuns în acest weekend să guste din preparatele tradiţionale, dar şi internaţionale este aşteptat în fiecare sfârşit de săptămână, până la începutul lunii octombrie, perioadă în care mai bine de 30 de artere din Capitală vor fi restricţionate traficului rutier.